Αν ζούσε, θα θέλαμε να γνωρίζουμε την θέση του Steve Jobs στα 61ά του γενέθλια (στις 24 Φεβρουαρίου) σχετικά με την θέση της Apple και την δικαστική διαμάχη της με το FBI, για την κρυπτογράφηση στο iPhone.

Έχουμε την εντύπωση, ότι θα ήταν παρόμοια ή ακόμα και πιο δυναμική από αυτή του Tim Cook, του σημερινού CEO της Apple, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον David Muir, για να εξηγήσει τους λόγους που η εταιρεία του είναι αντίθετη σε αυτό που ζητάει το FBI. Ο Tim Cook μάλιστα λέει, ότι αυτό που ζητάει το FBI από την Apple να κάνει, είναι να δημιουργήσει κάτι, που είναι το ισοδύναμο του καρκίνου στο λογισμικό.
“Δεν έχει να κάνει μόνο με ένα κινητό, έχει να κάνει με το μέλλον. Μπορεί η κυβέρνηση να υποχρεώσει την Apple να γράψει λογισμικό που εμείς πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να καταστήσει εκατοντάδες εκατομμύρια πελάτες της ευάλωτους (σε επιθέσεις) σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ; Ο μόνος τρόπος που ξέρουμε, θα ήταν να γράψουμε ένα κομμάτι κώδικα που το βλέπουμε σαν το ισοδύναμο του λογισμικού στον καρκίνο. Αν γνωρίζαμε ένα τρόπο να πάρουμε τις πληροφορίες από το κινητό, που δεν έχουν ήδη δοθεί, αν γνωρίζαμε κάποιο τρόπο για να το κάνουμε, που θα μπορούσε να μην εκθέσει εκατομμύρια άλλους χρήστες, θα το είχαμε κάνει ήδη προφανώς… Αν κάποιο δικαστήριο υποχρεώσει την Apple να γράψει αυτό το κομμάτι λογισμικού, να τοποθετήσει μία κερκόπορτα στο iPhone, πιστεύουμε ότι θα εκθέσει εκατοντάδες εκατομμύρια πελατών μας σε κίνδυνο” είπε μεταξύ άλλων ο Tim Cook.

 

Ο Tim Cook είπε ότι συμπάσχει με τις οικογένειες των δεκατεσσάρων ανθρώπων που δολοφονήθηκαν στο Σαν Μπερναντίνο, ωστόσο εξήγησε ότι αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα, που η Apple θα μπορούσε να υποχρεωθεί να δημιουργήσει για να βοηθήσει το FBI θα ήταν πολύ επικίνδυνο.

 

Από ότι φαίνεται η Apple, δεν θέλει να κάνει πίσω, και θα ακολουθήσει την δικαστική οδό, μέχρι το Ανώτατο δικαστήριο. Μάλιστα, σύμφωνα με μία αναφορά των The New York Times, η Apple ξεκίνησε να εργάζεται πάνω σε νέες αναβαθμίσεις του hardware και του software, ώστε τα προϊόντα της να είναι “αδύνατο να σπάσουν” μελλοντικά.

 

Ενδεχομένως, αυτή η προσπάθεια να συμπεριλαμβάνει και την αντιμετώπιση της ευπάθειας στο iCloud που αφήνει τα κλειδιά κρυπτογράφησης στην Apple. Προς το παρόν, αυτή η δυνατότητα δίνει την δυνατότητα στις αρχές επιβολής του νόμου να ζητούν και αποκτούν πρόσβαση σε ορισμένα στοιχεία, κάτι που συνέβη στην περίπτωση της υπόθεσης του Σαν Μπερναντίνο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα απόσπασμα της συνέντευξης. Μπορείτε να δείτε όλη την συνέντευξη από εδώ.




Link.png Site: TheNextWeb