Την επίσημη παρουσίαση του Xbox One, ακολούθησαν διάφορες πληροφορίες αλλά και διευκρινήσεις σχετικά με παλιές φήμες που αφορούσαν τη νέα κονσόλα της Microsoft.

Και ναι μεν τελικά, η Microsoft επιβεβαιώνει ότι η παρουσία σύνδεσης στο Internet δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αναπαραγωγή ενός παιχνιδιού, εντούτοις όπως φαίνεται ότι τα μεταχειρισμένα παιχνίδια θα έχουν μια διαφορετική αντιμετώπιση στο Xbox One αλλάζοντας εντελώς το τοπίο το οποίο τα αφορούσε.

 

Αρχικά η Microsoft αναφέρει ότι για την εγκατάσταση κάθε νέου παιχνιδιού, θα απαιτείται η εισαγωγή ενός κωδικού ο οποίος θα αναγράφεται στη συσκευασία και θα «συνδέεται» με το microsoft λογαριασμό που έχουμε δηλώσει στην κονσόλα. Η σύνδεση στο Internet θα απαιτείται μόνο για την επιβεβαίωση του κωδικού και στη συνέχεια θα μπορείτε να παίξετε κανονικά το παιχνίδι χωρίς την παρουσία Internet αν ο χρήστης επιθυμεί. Εσείς αλλά και άλλα μέλη της οικογενείας θα μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι χωρίς πρόβλημα μιας και θα έχουν γίνει οι απαραίτητες ρυθμίσεις στα εργαλεία ελέγχου των γονέων που προσφέρει το Xbox One.

 

Σε περίπτωση όμως που θέλετε να δώσετε ή να πουλήσετε το παιχνίδι σε κάποιον τρίτο, τότε με βάση τα σημερινά στοιχεία, αυτός δεν θα είναι σε θέση να το «τρέξει» στην κονσόλα του αφού ο κωδικός του παιχνιδιού θα έχει συσχετιστεί με το λογαριασμό Microsoft του πωλητή.

 

Φαίνεται όμως ότι η Microsoft έχει συγκεκριμένα σχέδια για την αγορά των μεταχειρισμένων παιχνιδιών η οποία με βάση σημερινές ανεπιβεβαίωτες φήμες, περιλαμβάνουν ένα διαδικτυακό κατάστημα όπου οι χρήστες θα μπορούν να προχωρούν στην αγοραπωλησία παιχνιδιών Με την πληρωμή ενός ποσού, κάποιος θα μπορεί να γίνει κάτοχος αυτού του παιχνιδιού, ένα ποσό που ίσως φτάνει ακόμα και την αρχική τιμή του παιχνιδιού.

 

Αν θελήσετε να παίξετε ένα παιχνίδι σας σε ένα φίλο, το μόνο που χρειάζεται είναι η εγκατάσταση του παιχνιδιού στην κονσόλα του φίλου, και η σύνδεση σ'αυτή με το λογαριασμό του πωλητή.

 

Σε κάθε περίπτωση η Microsoft δεν είναι έτοιμη να μιλήσει ακόμα δημόσια για τη σχέση μεταχειρισμένων παιχνιδιών και του Xbox One, κάτι που πιθανότητα θα κάνει στις 10 Ιουνίου στα πλαίσια της μεγαλύτερης έκθεσης videogames, την E3.