Στα πλαίσια της έκθεσης IFA 2012 η Ολλανδική εταιρεία κατασκευής συστημάτων και λογισμικού πλοήγησης Tom Tom ανακοίνωσε την κυκλοφορία της έκδοσης του ομώνυμου λογισμικού πλοηγήσής της για smartphones που “τρέχουν” λειτουργικό σύστημα Android.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το λογισμικό θα προσφέρει πλοήγηση με τους χάρτες της εταιρείας, δωρεάν χάρτες εφ’ όρου ζωής, το σύστημα IQ Route για ενημέρωση και αποφυγή προβλημάτων κατά τη διάρκεια μετάβασης στο σημείο άφιξης, σύστημα πλοήγησης λωρίδων, ενημέρωση για κάμερες κατά τη διάρκεια της διαδρομής καθώς και τρισδιάστατους χάρτες.

 

Σε ερώτησή μας γιατί η εφαρμογή για Android καθυστέρησε τόσο πολύ ενώ η αντίστοιχη για iOS κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό ενώ πέρσι ανακοινώθηκε η εφαρμογή για Windows Phone 7.5, εκπρόσωπος της εταιρείας μας είπε ότι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια να καταστήσουν την εφαρμογή λειτουργική σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές είναι δυνατόν.

 

 

 

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη εντός του Οκτωβρίου 2012 σε ανταγωνιστική τιμή που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη αλλά η οποία θα βρίσκεται κοντά στην τιμή των αντίστοιχων εφαρμογών της εταιρείας για iOS και Windows Phone.