Η HTC επιτέλους ανακοίνωσε το κόστος της head-mounted display που ανέπτυξε σε συνεργασία με την Valve και έχει την ονομασία HTC Vive.

Το VR headset HTC Vive Consumer Edition θα κοστίζει $799 σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας και έρχεται με ορισμένα νέα χαρακτηριστικά.

 

Καταρχήν, το HTC Vive Consumer Edition διαθέτει επανασχεδιασμένο head-strap, νέα διακριτικά λογότυπα και μία front-facing camera για την real-time παρακολούθηση του χώρου και των αντικειμένων μπροστά από τον χρήστη καθώς και ένα ολοκαίνουριο χαρακτηριστικό που η εταιρεία ονομάζει Vive Phone Services.

 

Το Phone Services είναι κάτι σαν ενσωματωμένο… κινητό τηλέφωνο, και επιτρέπει στον χρήστη να απαντάει ή να πραγματοποιεί κλήσεις καθώς και να δέχεται ή να στέλνει μηνύματα και να ελέγχει το ημερολόγιο του χωρίς να είναι απαραίτητο να βγάλει το headset από το κεφάλι του.

 

Η συσκευή έρχεται με οθόνη OLED ανάλυσης 2160 x 1200 pixels, με δύο wireless controllers με απτική ανάδραση και dual-stage triggers καθώς και με Room Scale movement sensors ενώ στο συνολικό πακέτο περιλαμβάνονται και δύο τίτλοι, τα Job Simulator: The 2050 Archives και Fantastic Contraption. Για να λειτουργήσει το HTC Vive που είναι βεβαίως συμβατό με Steam VR απαιτείται ένα αρκετά ικανό PC που να διαθέτει:

  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 970 ή AMD Radeon R9 290 ή ταχύτερη
  • CPU: Intel i5-4590 ή AMD FX 8350 ή ταχύτερο
  • RAM: 4GB ή περισσότερα
  • Video Output: HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 ή νεώτερη έκδοση
  • USB Port: 1 x USB 2.0 ή ταχύτερη έκδοση
  • Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 SP1, Windows 8.1 ή Windows 10


Το νέο HTC Vive Consumer Edition θα στοιχίζει $799, και οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν από τις 29 Φεβρουαρίου. Οι πρώτες συσκευές θα ξεκινήσουν να φτάσουν στους χρήστες από τον Απρίλιο.