Η πρώτη μεγάλη εξαγορά του Yahoo υπό την προεδρεία της Marisa Mayer, αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο και αφορά το γνωστό δίκτυο blogs, το Tumblr.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η συμφωνία ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες, με το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo να δίνει την τελική του έγκριση για την εξαγορά, το κόστος της οποίας θα φτάσει το 1.1 δισ. δολάρια.

 

Το Tumblr, δημιουργία του 26χρονου David Kartp, δημιουργήθηκε το 2007 και επέτρεπε τη δημιουργία blog με έμφαση στα multimedia στοιχεία και κυρίως στις φωτογραφίες, με τους χρήστες να μπορούν να "ακολουθήσουν" παρόμοια blogs άλλων χρηστών του Tumblr.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το Tumblr αποτελείται από 108 εκατομμύρια blogs στα οποία έχουν δημοσιευθεί περισσότερα από 50 δισ. μηνύματα, ένας αριθμός που αυξάνεται κατά 75 εκατομμύρια καθημερινά. Με βάση τις τελευταίες φήμες, το Tumblr θα εξακολουθήσει να αναπτύσσεται ξεχωριστά διατηρώντας την ονομασία του.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές σε συνέντευξη τύπου η οποία έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 20/5 και η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά.

 

Link.png Site: ']Wall Street Journal

Link.png Site: http://www.bbc.co.uk/news/business-22591026?utm_source=feedly']BBC.co.uk