Μέσα από ειδική ανακοίνωση η Microsoft έκανε γνωστή την αποχώρηση του Steven Sinofsky από την εταιρεία, του προέδρου των μονάδων Windows και Windows Live.

Η είδηση έρχεται λίγες μόνο εβδομάδες μετά την επίσημη κυκλοφορία της νέας γενιάς του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, και του Surface tablet που τα ενσωματώνει. Αν και λέγεται ότι η απόφαση αποχώρησης του Sinofsky από τη Microsoft ήταν αμοιβαία, πληροφορίες της ιστοσελίδας του AllThingsD κάνουν λόγο ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι σχέσεις του με τα υπόλοιπα εκτελεστικά στελέχη της εταιρείας ήταν τεταμένες.

 

Ο Steven Sinofsky πήρε τον έλεγχο της μονάδας των Windows λίγο μετά την κυκλοφορία των Windows Vista και ηγήθηκε της ανάπτυξης των επόμενων εκδόσεων Windows 7 και 8, οι οποίες έλαβαν ιδιαίτερα θετικής απήχησης από τους καταναλωτές.

 

Διάδοχοι του θα είναι η Julie Larson-Green όσον αφορά το κομμάτι του hardware και του λογισμικού, ενώ η Tami Reller η οποία αυτή τη στιγμή εκτελεί καθήκοντα CFO, θα αναλάβει ότι έχει σχέση με το κομμάτι των Windows που αφορά τις επιχειρήσεις.

 

Link.png Site: bgr.com