Ως αποτέλεσμα δικαστικής διαμάχης μεταξύ των δύο εταιρειών, η Microsoft διαπιστώθηκε ότι παραβιάζει ένα από τα εμπορικά σήματα του British Sky Broadcasting (BSkyB), χρησιμοποιώντας τη λέξη Sky στην υπηρεσία SkyDrive.

Σύμφωνα με τον διακανονισμό στον οποίο έχουν επέλθει οι δύο εταιρείες, η Microsoft δε θα εφεσιβάλει την απόφαση του Αγγλικού δικαστηρίου και θα προχωρήσει «σε εύλογο χρονικό διάστημα» στην μετονομασία της υπηρεσίας και η οποία θα ισχύσει παγκοσμίως.

 

Το BSkyB είναι από τα μεγαλύτερα δορυφορικά δίκτυα του Ηνωμένου Βασιλείου και παράλληλα προσφέρει τηλεφωνικές υπηρεσίες αλλά και παροχής Internet. Δεν παρέχει καμία υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων στο cloud όπως το SkyDrive και ερωτηματικά δημιουργεί το πως μπόρεσε να κατοχυρώσει ως εμπορικό σήμα μια γενική λέξη όπως ο "ουρανός" (sky).

 

Στην ετυμηγορία του δικαστηρίου αναφέρεται ότι μέσω μιας έρευνας, αρκετοί καταναλωτές θεώρησαν ότι το SkyDrive αποτελεί υπηρεσία που προσφέρει το BSkyB με έναν από τους συμμετέχοντες να δηλώνει σχετικά με τα δύο εμπορικά σήματα ότι «ο όρος sky με έκανε να σκεφτώ το τηλεοπτικό πακέτο Sky TV».

 

Η Microsoft δεν έχει ορίσει ακόμα κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο οποίο θα προχωρήσει στην αλλαγή ονομασίας του SkyDrive. Πάντως οι πρώτες φήμες αναφέρουν ότι η ονομασία Microsoft Drive είναι από τις επικρατέστερες.

 

Link.png Site: http://windowsitpro.com/paul-thurrotts-wininfo/microsoft-will-rename-skydrive-avoid-trademark-dispute[/url]']WindowsITPro