Το αναμενόμενο επαναλανσάρισμα της υπηρεσίας Zune Pass κάνει από σήμερα η Microsoft, αυτή τη φορά με την ονομασία Xbox Music μαζί με νέα χαρακτηριστικά και προσφορές.

Τα εγκαίνια της υπηρεσίας θα ξεκινήσουν αύριο αρχικά στο Xbox 360 με την κυκλοφορία του νέου dashboard update ενώ οι χρήστες Windows 8 και Windows Phone 8 θα μπορούν να έχουν πρόσβαση από τις 26 Οκτωβρίου. Οι χρήστες Windows 7 και Windows Phone 7.5 συσκευών, δεν υποστηρίζονται από την υπηρεσία κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει στο μέλλον.

 

Η υπηρεσία Xbox Music βαδίζει στα χνάρια των γνωστών (στο εξωτερικό) cloud υπηρεσιών όπως του Spotify, Deezer και Pandora, δίνοντας τη δυνατότητα επιλογής και μετάδοσης μέσω streaming των τραγουδιών που θέλετε, μέσα από μια συλλογή 30 εκατομμυρίων κομματιών.

 

Στα πρότυπα του Zune Pass, το Xbox Music Pass δίνει τη δυνατότητα έναντι μηνιαίας συνδρομής $9.99 (ετήσιας με $99.99) για ατελείωτο streaming των μουσικών κομματιών που θέλετε, να ανακαλύψετε νέους καλλιτέχνες και συγκροτήματα καθώς και να δημιουργήσετε τις αγαπημένες σας λίστες τραγουδιών οι οποίες θα είναι διαθέσιμες από όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές. Ο συγκεκριμένος τύπος συνδρομής υποστηρίζει και το κατέβασμα των κομματιών κατευθείαν στη συσκευή έτσι ώστε να είναι διαθέσιμα σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης στο Internet.

 

Μια δεύτερη επιλογή συνδρομής επιτρέπει το δωρεάν streaming μουσικών κομματιών αλλά με την παρουσία διαφημίσεων ενώ μετά το πέρας 6 μηνών θα υπάρχει χρονικός περιορισμός της υπηρεσίας καθημερινά για τον χρήστη. Το δωρεάν streaming του Xbox Music Pass υποστηρίζεται αρχικά σε 15 χώρες.

 

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του Xbox Music ξεχωρίζει το Xbox Music Store μέσω του οποίου μπορείτε να αγοράσετε μεμονωμένα μουσικά κομμάτια η ακόμα και ολόκληρα άλμπουμ για να τα έχετε πάντα στην κατοχή σας και διαθέσιμα σε όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές. To Xbox Music Store θα είναι αρχικά διαθέσιμο σε 22 χώρες στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Με το Smart DJ δημιουργείται τους δικούς σας προσωπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς απλά και γρήγορα με μουσική σχετική με τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη η συγκρότημα που θα δηλώσετε.

 

 

Η Microsoft στο δελτίο τύπου δε κρύβει τις προθέσεις της να φέρει το Xbox Music στο iOS και Android τον επόμενο χρόνο, μαζί με άλλες δυνατότητες όπως scan to match, social χαρακτηριστικά, web έκδοση και άλλα.

 

Link.png Site: Δελτίο Τύπου Microsoft