Πριν μερικές ημέρες, ένα μήνυμα του επικεφαλής της Microsoft, Satya Nadella, το οποίο απευθυνόταν στους εργαζομένους της εταιρείας, έκανε λόγο «για δύσκολες αποφάσεις» οι οποίες θα έπαιρναν σάρκα και οστά τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα μπορούμε να πάρουμε μια πολύ καλή ιδέα σε τι αναφερόταν ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft αφού νωρίτερα η εταιρεία ανακοίνωσε την απόλυση 7.800 εργαζομένων, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από το τμήμα hardware και συγκεκριμένα του Windows Phone. Παράλληλα η Microsoft καλείται να απορροφήσει εσωτερικά το ιλιγγιώδες ποσό των 7.6 δισ. δολαρίων το οποίο αφορά την περσινή εξαγορά της Nokia, ένα ποσό το οποίο περιλαμβάνει έξοδα αναδιάρθρωσης περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια.

 

Όπως εξηγεί η Microsoft, οι αποφάσεις αυτές δεν αλλάζουν την πολιτική στήριξης της εταιρείας για τα smartphones, με τη νέα έκδοση των Windows 10 Mobile να αναμένεται τον Οκτώβριο. Σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να δούμε μετά από αρκετό καιρό, νέα smartphones της Microsoft τα οποία θα ανήκουν στην κατηγορία των ναυαρχίδων, με τον Satya Nadella να αναφέρει ότι «σύντομα θα έχουμε ένα πιο αποτελεσματικό χαρτοφυλάκιο κινητών τηλεφώνων που θα επικεντρώνεται καλύτερα στον καταναλωτή».

 

Οι νέες απολύσεις έρχονται ως συνέχεια των αντίστοιχων περσινών κινήσεων της Microsoft με 18.000 απολύσεις, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήταν υπάλληλοι της Nokia ενώ πριν μερικές ημέρες η εταιρεία προχώρησε στην απομάκρυνση του Stephen Elop και τη μεταφορά του τμήματος διαφήμισης στην AOL.

 

Link.png Site: Microsoft