Μπορεί ο τίτλος να ξενίζει, όμως είναι μια ακόμη απόδειξη για τις τεράστιες δυνατότητες που φέρνει η τρισδιάστατη εκτύπωση.

Έχοντας εξοπλιστεί με έναν ειδικό τρισδιάστατο εκτυπωτή με την ονομασία Zero-G, ο οποίος είναι σε θέση να δημιουργεί αντικείμενα σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, το πρώτο 3D αντικείμενο το οποίο εκτυπώθηκε στο διάστημα είναι μια καστάνια.

 

Ο σχεδιασμός του έγινε φυσικά στη Γη από τον Noah Paul-Gin, μηχανικό της εταιρείας Made In Space κατασκευάστριας εταιρείας του εκτυπωτή, με τη βοήθεια της εφαρμογής Autodesk Inventor. Μάλιστα αυτός έγινε σε ένα ενιαίο κομμάτι το οποίο όμως έχει κινούμενα μέρη, και χωρίς την ανάγκη κάποιου επιπλέον περιφερειακού.

 

2014-12-15-15.38.19-1024x675.jpg

 

Με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού και αφού πέρασε τις δοκιμές της NASA, εστάλη στο φορητό υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με το Zero-G 3D Printer, με τον παραδοσιακό τρόπο του e-mail.

 

Συνολικά η εκτύπωση στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό διήρκεσε 4 ώρες, με τον Αμερικανό κυβερνήτη να φωτογραφίζεται με το αντικείμενο μετά το τέλος της διαδικασίας. Σε αντίθετη περίπτωση, το εργαλείο για να φτάσει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα έπρεπε να είναι μέρος μιας αποστολής ανεφοδιασμού κάτι αρκετά χρονοβόρο.

 

Link.png Site: Made In Space