Ο ιδρυτής του Virgin Group και της Virgin Galactic, Richard Branson, έχει προγραμματίσει την 1η του διαστημική πτήση 9 ημέρες πριν από εκείνη του ιδρυτή των Amazon και Blue Origin, Jeff Bezos.

Όπως είναι γνωστό, οι δύο εταιρείες, Virgin Galactic και Blue Origin των Richard Branson και Jeff Bezos αντίστοιχα (μαζί με την SpaceX του Elon Musk αλλά και άλλες εταιρείες) ανταγωνίζονται σε ένα νέο κλάδο που αναμένεται τα επόμενα χρόνια να γνωρίσει σημαντική άνθηση, τον κλάδο του διαστημικού τουρισμού.

Ότι δεν απευθύνεται στον οποιοδήποτε -τουλάχιστον τώρα που βρίσκεται στα πρώτα στάδια του- είναι το μόνο σίγουρο, καθώς όσοι θελήσουν να δουν τη Γη μας από πολύ ψηλά απολαμβάνοντας την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας για αρκετά λεπτά της ώρας θα πρέπει να καταβάλουν υπέρογκα ποσά για το πολυπόθητο «εισιτήριο».

0f928eb0-dade-11eb-adf9-f62dbecc4e41.jpg

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Jeff Bezos είχε κάνει γνωστό ότι πρόκειται να ταξιδέψει στο διάστημα στις 20 Ιουλίου, την ημέρα της 52ης επετείου της προσσελήνωσης του διαστημικού οχήματος Apollo 11. Η εταιρεία ωστόσο του Richard Branson έλαβε σχετική έγκριση από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (Federal Aviation Administration) των ΗΠΑ για να πραγματοποιήσει την πρώτη της επανδρωμένη διαστημική πτήση με τον Richard Branson να δηλώνει ότι θα είναι ένας από τους επιβάτες του VSS Unity της Virgin Galactic.

O ιδρυτής της αεροδιαστημικής εταιρείας δήλωσε μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στο Twitter: «Πάντα ήμουν ονειροπόλος. Η μητέρα μου, μου έμαθε να μην τα παρατάω ποτέ και να βάζω πάντα στόχο τα αστέρια. Στις 11 Ιουλίου, ήρθε η ώρα να κάνω αυτό το όνειρο πραγματικότητα».

57842956_303.jpg

Σε δήλωση του λίγο αργότερα είπε: «Αληθινά πιστεύω ότι το διάστημα ανήκει σε όλους μας. Μετά από περισσότερα από 16 χρόνια ερευνών, ανάπτυξης και δοκιμών, η Virgin Galactic στέκει πρωτοπόρος της εμπορικής διαστημικής βιομηχανίας, η οποία αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο προς το διάστημα για την ανθρωπότητα και να αλλάξει για πάντα τον κόσμο μας».

Όσον αφορά στο ταξίδι του Jeff Bezos, αναμένεται να βρεθεί στο εσωτερικό της κάψουλας του πυραύλου New Shepard της Blue Origin μαζί με τον αδερφό του, Funk και έναν ακόμη επιβάτη, του οποίου η ταυτότητα για την ώρα παραμένει μυστική και ο οποίος πλήρωσε $28 εκατομμύρια για να κλείσει τη «θέση».

  • Thanks 1