Στην αρχή του Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η εκτόξευση του πυραύλου Falcon Heavy της SpaceX, καθώς ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες οι δοκιμαστικές διαδικασίες, όπως αποκάλυψε ο CEO της εταιρίας Elon Musk στο Twitter.

Η απογείωση θα λάβει χώρα στο ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα, άνευ απροόπτου στις 6 Φεβρουαρίου. Ο πύραυλος θα εκτοξευθεί από την ιστορική εξέδρα 39Α – η οποία χρησιμοποιήθηκε στις αποστολές Apollo και στις απογειώσεις των διαστημικών λεωφορείων.

Ο Falcon Heavy αποτελείται ουσιαστικά από τρεις προωθητήρες Falcon 9 και, όπως σημείωσε ο Musk, το κοινό που θα βρεθεί στη διαστημική βάση θα μπορέσει να απολαύσει άνετα το θέαμα. Καθώς ο πύραυλος είναι ένας από τους πλέον ισχυρούς πυραύλους που έχουν δημιουργηθεί, η εκτόξευση του Falcon Heavy θα έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα. Όπως αποδέχθηκε ο ίδιος ο Musk, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος ο πύραυλος να καταστραφεί πριν τεθεί σε τροχιά.

Πάντως, ο ισχυρός άνδρας της SpaceX έχει δεσμευθεί πως με τον πύραυλο θα στείλει σε τροχιά στον Άρη το πρότυπο του Tesla Roadster, με το ραδιόφωνο του οχήματος να παίζει το «Space Oddity» του David Bowie. Και, εάν όλα πάνε καλά, το Roadster θα παραμείνει στο «βαθύ διάστημα» για πολλά χρόνια.

Slashgear

  • Like 1
  • Thanks 1