Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, founder και CEO των εταιρειών Tesla και SpaceX αλλά και της The Boring Company, στέλνει μια ομάδα μηχανικών και εμπειρογνωμόνων στην Ταϊλάνδη για να διερευνήσουν τρόπους να βοηθήσουν μία παιδική ομάδα ποδοσφαίρου που έχει εγκλωβιστεί σε μια σπηλιά.

Η επιχείρηση διάσωσης είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τα δώδεκα αγόρια και τον προπονητή τους να παραμένουν εγκλωβισμένοι για 13η ημέρα στο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη που μοιάζει με λαβύρινθο. Ένας Ταϊλανδός ειδικός δήλωσε ότι οι εγκλωβισμένοι θα πρέπει να απεγκλωβιστούν το ταχύτερο δυνατόν, αφού κινδυνεύουν από υποξία, μία παθολογική κατάσταση κατά την οποία, ολόκληρο το σώμα ή ένα μέρος του, στερείται επαρκούς οξυγόνωσης.  

Το δράμα των παιδιών φαίνεται να συγκίνησε τον Elon Musk, ο οποίος προσφέρθηκε να βοηθήσει στο σχέδιο για τον απεγκλωβισμό των παιδιών, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες εντοπισμού, μηχανήματα άντλησης νερού και σκαπτικά μηχανήματα από την The Boring Company καθώς και μπαταρίες τύπου Powerwall από την Tesla. Στο σχέδιο του Elon Musk περιλαμβάνεται η τοποθέτηση ενός σωλήνα από νάιλον στο σπήλαιο και την διόγκωσή του σαν ένα φουσκωτό κάστρο για να δημιουργήσει μία υποθαλάσσια σήραγγα. Ο Elon Musk βρίσκεται σε επαφή με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης αλλά δεν είναι σαφές εάν οι αξιωματούχοι της Ταϊλάνδης έχουν αποδεχθεί την προσφορά.

180704092510-24-thailand-cave-rescue-exlarge-169.jpg.d618d12b4e2e98fde3de7dcd66b69968.jpg

Τα δώδεκα αγόρια και ο προπονητής τους, που έχουν χαθεί από τον περασμένο μήνα, βρέθηκαν από ένα ζευγάρι Βρετανών σπηλαιολόγων αργά τη Δευτέρα. Οι προσπάθειες για τη διάσωση τους παρεμποδίζονται από τα στενά περάσματα και τα ανυψωμένα νερά στο σύστημα των σπηλαίων. Τα περισσότερα από τα αγόρια δεν μπορούν να κολυμπήσουν.

Πέρυσι, μετά από έναν καταστροφικό τυφώνα που έπληξε το Πουέρτο Ρίκο, η κυβέρνηση ζήτησε από τον κ. Musk βοήθεια. H Tesla έστειλε Powerwalls και έδωσε συμβουλές για την ανοικοδόμηση της υποδομής της Καραϊβικής.

gettyimages-983929358.jpg.96369dea2c71c0b03e631836e99d1f77.jpg

The Straits Times

  • Like 1
  • Thanks 1