Το υπό κατασκευή επιβατηγό διαπλανητικό όχημα της SpaceX, ενδέχεται να ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις νωρίτερα του αναμενόμενου.

Ο Elon Musk ευελπιστεί να διεξάγει μια τεχνική παρουσίαση του Starship αμέσως μετά την πρώτη πτήση του δοκιμαστικού οχήματος, μέσα στον Μάρτιο η τον Απρίλιο του νέου έτους. Φυσικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο θεαματικό με αυτό της concept εικόνας που δόθηκε στην δημοσιότητα, αλλά θα έχει περισσότερο χαρακτήρα μιας μικρής κλίμακας υποτροχιακής πτήσης, παρόμοιας με εκείνη που διεξήχθη κατά την δοκιμαστική περίοδο του πυραύλου Falcon 9.

O Musk υπενθύμισε, ότι το δοκιμαστικό όχημα θα έχει περίπου το ίδιο πλάτος με αυτό του τελικού Starship, γύρω στα 9 μέτρα, όμως θα είναι αρκετά κοντύτερο σε ύψος. Η εξέλιξη αυτή, σηματοδοτεί το γεγονός ότι η ανάπτυξη του σκάφους μπορεί ναι μεν να βρίσκεται σε καλό δρόμο -με τους ανθρώπους της SpaceX να δηλώνουν αισιόδοξοι σχετικά με την πορεία του project- αλλά, τίποτα δεν είναι ακόμη οριστικό σχετικά με την τελική ημερομηνία διεξαγωγής των πρώτων δοκιμών.

                                                                          startest.png.c28b0118edede943b287d36bd290908c.png

Με τον Musk να "θέλει" την πραγματοποιήση των πρώτων χαμηλής κλίμακας πτήσεων στα τέλη του 2019, όλα δείχνουν ότι η SpaceX κινείται εντός χρονοδιαγράμματος, με αναφορές για τοποθεσία εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις του κέντρου εκτόξευσης της εταιρίας, στο Χιούστον. Το μεγάλο ερώτημα φυσικά είναι, αν το δοκιμαστικό πρόγραμμα θα κυλήσει ομαλά αμέσως μετά την πρώτη δοκιμή, με την SpaceX να στοχεύει στο να θέσει το Starship σε τροχιά μέσα στο 2020, κάτι για το οποίο χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά.

                                                                    emstr.png.5264e8aa46d1282acdfe4ed0a07b677d.png

Στις 17 Σεπτεμβρίου, η Space X ανακοίνωσε ότι ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος συλλέκτης Yusaku Maezawa, πρόκειται να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα πραγματοποιήσει τον γύρο της Σελήνης μετά το 1973, μέσω του Starship. Το ταξίδι αναμένεται να διεξαχθεί το 2023.

Engadget

 

  • Like 2