Μετά την ανακοίνωση για την ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά του App Store, η Apple μαθαίνουμε ότι πραγματοποίησε αυξήσεις στις τιμές των εφαρμογών στο online κατάστημα εφαρμογών της εταιρείας για την Ευρώπη και τον Καναδά.

Για να εναρμονιστεί με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (αλλά και με την νομοθεσία στον Καναδά), η εταιρεία αύξησε την κατώτατη τιμή αγοράς μίας εφαρμογής (δεν αναφερόμαστε στις δωρεάν εφαρμογές έτσι;) από χρήστες που μένουν στην Ευρωπαϊκή ήπειρο στα €0,99 (£0,79 στην Μ.Βρετανία). Στον Καναδά η κατώτατη τιμή ορίστηκε στα $1,19. Φυσικά θα γίνουν αυξήσεις σε όλες τις τιμές.

 

Μέχρι το 2015, η εταιρεία περνούσε όλες τις αγορές που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη μέσω του Λουξεμβούργου, όπου το ΦΠΑ για ψηφιακά αγαθά είναι μόλις 3%.

 

Τώρα, ένας πολίτης της Μ.Βρετανίας θα πρέπει να πληρώσει τον πλήρη φόρο προστιθέμενης αξίας που είναι 20%, και για αυτό παρατηρούνται οι αυξήσεις στις τιμές. Με λίγα λόγια, οι τιμές τώρα περιλαμβάνουν τον σωστό ΦΠΑ για κάθε αγορά/ χώρα, οποιοδήποτε Store και αν χρησιμοποιεί ο χρήστης, τον οποίο και θα εισπράττει κάθε τοπική κυβέρνηση.

 

Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει αλλαγές στις τιμές και στα καταστήματα στην Ισλανδία και στην Ρωσία. Αλλαγές αναμένεται σύντομα να γίνουν και στο Google Play καθώς και στο Amazon App Store.

 

gallery_286955_1586_118301.jpg

 

Link.png Site: GSMArena