Μπορεί να έχει παρουσιαστεί λουράκι-καρδιογράφος για το Apple Watch, με τη μορφή του KardiaBand της AliveCor, λαμβάνοντας βεβαίως τη κατάλληλη πιστοποίηση για ιατρική χρήση από τον Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ, ωστόσο τώρα μαθαίνουμε πως η Apple επιθυμεί να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη δυνατότητα απευθείας στο smartwatch της.

Αυτό σημαίνει ότι οι μελλοντικές εκδόσεις του Apple Watch θα είναι σε θέση να καταγράφουν την καρδιακή δραστηριότητα του χρήστη, και επομένως να πραγματοποιούν μία εξέταση που κατά γενικό κανόνα πραγματοποιείται σε ιατρικές μονάδες ή νοσοκομεία, το γνωστό ηλεκτροκαρδιογράφημα (EKG ή ECG, Electrocardiogram).
Το ηλεκτροκαρδιογράφημα χρησιμοποιείται κυρίως στη διάγνωση αρρυθμιών, στη διάγνωση ισχαιμίας ή εμφράγματος της καρδιάς, στη διάγνωση υπερτροφίας των κοιλοτήτων της καρδιάς καθώς και στη διάγνωση μεταβολικών διαταραχών. Με τις παραπάνω δυνατότητες, το Apple Watch όχι μόνο θα αναβαθμιστεί σημαντικά –σήμερα μπορεί και ανιχνεύει τους καρδιακούς παλμούς- αλλά θα αποτελέσει ένα πραγματικό ιατρικό εργαλείο. Φανταστείτε τώρα ότι το Apple Watch θα μπορούσε να προειδοποιήσει για κάποιο πρόβλημα υγείας τον χρήστη του, προτού απειληθεί πραγματικά η ζωή του.

 

Όπως αναφέρει το Bloomberg, στο πρωτότυπο της συσκευής που βρίσκεται στα εργαστήρια της Apple, ο χρήστης θα πρέπει να πιέσει την τετράγωνη στεφάνη του Apple Watch με τα δύο του δάχτυλα (από το χέρι που δεν φοράει τη συσκευή, ίσως τα δύο σημεία αυτά να παίζουν τον ρόλο ηλεκτροδίων), και από εκεί θα μπορεί να καταγράψει τις διαφορές δυναμικού στην επιφάνεια του σώματος που προκύπτουν κατά την λειτουργία της καρδιάς.
Παραμένει άγνωστο αν η Apple θα ενσωματώσει τη συγκεκριμένη λειτουργία στο Apple Watch και πότε θα διατεθεί στην αγορά.

 

Link.png Site: Engadget