Η τελική έκδοση του iOS 10.1 είναι από σήμερα διαθέσιμη για όλες τις συμβατές συσκευές, συμπεριλαμβανομένου και του iPhone 7 Plus το οποίο δέχεται το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης.

Αυτό δεν είναι άλλο από τη λειτουργία Portrait η οποία προορίζεται για χρήση με το σύστημα των δύο καμερών του καλύτερου iPhone της Apple. Η εταιρεία δεν είχε προλάβει να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη λειτουργία στο iOS 10 μαζί με την κυκλοφορία της συσκευής στις 16 Σεπτέμβριου, και είχε υποσχεθεί ότι αυτό θα γινόταν με την επόμενη έκδοση όπερ και εγένετο.

 

Η λειτουργία Portait συνδυάζει τα δεδομένα των δύο καμερών του iPhone 7 Plus υπολογίζοντας με τη βοήθεια έξυπνων αλγορίθμων το βάθος πεδίου προκειμένου να δημιουργήσει φωτογραφίες με το bokeh εφέ, στις οποίες το κύριο αντικείμενο λήψης τονίζεται περισσότερο ενώ θαμπώνει το περιβάλλον γύρω του. Όπως είδαμε και στην παρουσίαση της συσκευής, η λειτουργία είναι αρκετά καλή αν και θα πρέπει να επικρατούν ιδανικές συνθήκες κατά τη λήψη της φωτογραφίας.

 

Παράλληλα η έκδοση 10.1 του iOS διορθώνει αρκετά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα ενώ παρουσιάζει και άλλα νέα χαρακτηριστικά όπως η αποθήκευση στα backup του iCloud, των ονομάτων από την εφαρμογή των φωτογραφιών αλλά και δυνατότητα επανάληψης της εμφάνισης των διαφόρων εφέ που υπάρχουν μέσα σε μια συζήτηση στο iMessage.

 

Η νέα έκδοση του iOS είναι διαθέσιμη μέσω OTA σε όλα τις συμβατές συσκευές.