Η Apple δε συνηθίζει να επενδύει σημαντικά ποσά σε εταιρείες, με τη σημερινή εξέλιξη να δημιουργεί εντύπωση στο χώρο αφού η εταιρεία προχωρά στην επένδυση του ποσού των 1 δισ. δολαρίων στην κινεζική Didi Chuxing.

Αν και άγνωστη στο ευρύ κοινό, η Didi Chuxing αποτελεί την κυρίαρχη υπηρεσία μεταφοράς ατόμων στην Κίνα με 11 εκατομμύρια διαδρομές καθημερινά, αφήνοντας το Uber στη δεύτερη θέση. Η ανακοίνωση της επένδυσης πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια συνέντευξης του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Tim Cook, στο Reuters, και αποτελεί κατά ομολογία του ιδίου, μια προσπάθεια της εταιρείας να μάθει καλύτερα την αγορά της Κίνας και των αναγκών της.

 

Επιπλέον, ο Cook αναφέρει ότι ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους η Apple προχωρά σε μια τόσο σημαντική επένδυση είναι διάφορες πιθανότητες συνεργασίας των δύο εταιρειών στο μέλλον. Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα, ήδη τα σενάρια κάνουν λόγο για άμεση σχέση της κίνησης αυτής με τα φημολογούμενα σχέδια της Apple να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό (και πιθανόν αυτόνομο) αυτοκίνητο. Παρόμοια σχέδια άλλωστε έχει και το Uber, με ορίζοντα τα τέλη της δεκαετίας σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες,

 

Link.png Site: VentureBeat