Το πρόβλημα της Apple στο να πείσει τους χρήστες να υιοθετήσουν τη νέα έκδοση του iOS στις συσκευές τους σε σύγκριση με το παρελθόν, απεικονίζουν νέα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία.

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία αφορούν όσους επισκέφθηκαν το App Store στις 19 Ιανουαρίου και συγκρίνοντας τα με τα παλαιότερα νούμερα που έχει δημοσιοποιήσει η εταιρεία, ο ρυθμός αναβαθμίσεων είναι σημαντικά πιο αργός αν και σταθερά αυξητικός.

 

Συγκεκριμένα στις 5 Οκτωβρίου του 2014, το 47% των κατόχων iOS συσκευών είχε αναβαθμιστεί στο iOS 8, ενώ στις 2 Νοεμβρίου ο αριθμός αυτός είχε φτάσει το 56%. Στις 22 Δεκεμβρίου υπήρξε και πάλι αύξηση, στο 64% ενώ με βάση τα στοιχεία τις 19 Ιανουαρίου, το ποσοστό που κατέχει το iOS 8 ανάμεσα σε όσους επισκέφθηκαν το App Store έφθασε το 69%.

 

Οι αριθμοί του iOS που δημοσιεύει η Apple αφορούν συσκευές που έχουν αναβαθμιστεί στο iOS 8 από προηγούμενη έκδοση όπως επίσης νέες συσκευές iPhone, iPad και iPod Touch που έρχονται μ'αυτή προεγκατεστημένη. Μία εξήγηση της επιβράδυνσης υιοθέτησης της νέας έκδοσης μπορεί να είναι αποτέλεσμα του τέλος της εορταστικού περιόδου όπου λιγότεροι άνθρωποι αγοράζουν νέες συσκευές. Ακόμα μια πιθανή εξήγηση μπορεί να θεωρηθεί και η ανάγκη η συσκευή να διαθέτει αρκετά ελεύθερα GB αποθηκευτικού χώρου προκειμένου να ξεκινήσει η αναβάθμιση, ζητώντας από το χρήστη να διαγράψει αρκετό περιεχόμενο από τη συσκευή του όπως φωτογραφίες και βίντεο..

 

Πάντως η κυκλοφορία του iOS 8 δε συνοδεύτηκε με τις καλύτερες προϋποθέσεις όταν και έκανε την επίσημη της εμφάνιση τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αρκετούς χρήστες να καθυστερούν την αναβάθμιση τους από το iOS 7 εξαιτίας προβλημάτων που παρουσιάστηκαν. Η Apple κυκλοφόρησε άμεσα την αναβάθμιση σε 8.0.1 η οποία όμως δημιούργησε περισσότερα προβλήματα όπως τη διακοπή σύνδεσης των iPhone 6/6s με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και πρόβλημα στην αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος. Μία μέρα μετά κυκλοφόρησε η έκδοση 8.0.2, στις 20 Οκτωβρίου η έκδοση 8.1 και στις 19 Δεκεμβρίου η έκδοση 8.1.2 με δοκιμές να πραγματοποιούνται τώρα στην έκδοση 8.2 η οποία θα φέρει και την υποστήριξη του Apple Watch.

 

Link.png Site: App Store Distribution Page

Link.png Site: CNet