Η Apple επιβεβαίωσε πλήρως τη φημολογία σχετικά με την παρουσίαση του iPad mini, στέλνοντας τις πρώτες προσκλήσεις για την ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου στις 8 το απόγευμα ώρα Ελλάδος. Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Microsoft για την τιμολόγηση Surface tablet.

Ουσιαστικά πρόκειται για την παρουσίαση ενός μικρότερου μοντέλου iPad το οποίο όπως φημολογείται θα ξεκινά την τιμολόγησή του από τα $300 δολάρια. Η τιμολόγηση του μοντέλου της νέας γενιάς iPad που κυκλοφορεί στην αγορά ξεκινά από τα $499 δολάρια, ενώ το iPad 2 κοστίζει από $399 δολάρια. Και τα δύο αυτά μοντέλα διαθέτουν οθόνη 10" ιντσών, ενώ όπως όλα δείχνουν το iPad mini θα είναι 7" ιντσών.

 

Ύστερα από το ντεμπούτο του iPad το 2010 δεν υπάρχει ακόμη κάποιο μοντέλο που να το εκθρονίσει και αν και έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες από τρίτες εταιρείες, το ποσοστό του στην αγορά φτάνει το 70% μέχρι και το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Από την επίσημη τιμολόγηση του iPad mini θα εξαρτηθεί και το αν θα συνεχιστεί η μεγάλη κυριαρχία της Apple στην αγορά των tablets, έχοντας να αντιμετωπίσει το Nexus 7 της Google αλλά και το Kindle Fire HD της Amazon.