Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες η Apple, με αυξημένες πωλήσεις σε σχέση με πέρισυ αλλά με κατώτερα νούμερα σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street. Η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση 27 εκατομμυρίων iPhone το τελευταίο τρίμηνο, με τις πωλήσεις των iPad να ανέρχονται στα 14 εκατομμύρια κομμάτια. Σε αριθμούς τα έσοδα φτάνουν τα $36 δισεκατομμύρια δολάρια, το κέρδος τα $8.2 δισεκατομμύρια, ποσό που αντιστοιχεί σε κέρδος $8.67 ανά μετοχή.

Αν και τα έσοδα συμβαδίζουν με τις αρχικές προβλέψεις, τα κέρδη ανά μετοχή παρουσιάζουν μια μικρή απόκλιση κατά $0.08. Όσον αφορά τις πωλήσεις συσκευών, αναφέρεται ότι στο τελευταίο τρίμηνο πουλήθηκαν 26.9 εκατομμύρια iPhone, αριθμός 58% αυξημένος σεσ σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι πωλήσεις των iPad ήταν 14 εκατομμύρια συσκευές σημειώνοντας άνοδο 14%, ενώ τα 4.9 εκατομμύρια Mac που πουλήθηκαν είναι σχεδόν ο ίδιος αριθμός με τον περσινό, με οριακή αύξηση 1%. Όσον αφορά τα iPod, πουλήθηκαν 5.3 εκατομμύρια κομμάτια, σημειώνοντας άνοδο 19%. Ακόμη υπήρξαν 190 εκατομμύρια νέες εγγραφές στο iCloud ένα χρόνο μετά την παρουσίασή του στην αγορά, οι οποίες απέφεραν $4 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, και $121.3 δισ. συνολικά.

 

Αρκετά ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πωλήσεις του Apple TV με 1.3 εκατομμύρια κομμάτια, με συνολικές πωλήσεις σε ολόκληρο το οικονομικό έτος πάνω από 5 εκατομμύρια. Αν και πρόκειται για την πιο επιτυχημένη χρονιά του, ο Tim Cook αναφέρθηκε σε αυτό για ακόμη μια φορά ως ένα "αγαπημένο hobby".

 

Όσον αφορά το επόμενο οικονομικό τρίμηνο, η εταιρεία προβλέπει $52 δισ. δολάρια σε έσοδα με $11.75 δολάρια κέρδη ανά μετοχή

 

Link.png Site: gigaom.com