Η πολιτική εγγύησης της Apple για τα προϊόντα που διαθέτει στην ΕΕ δημιουργεί εδώ και μήνες αντιδράσεις αφού η εταιρεία δίνει 1 χρόνο εγγύησης αντί των 2 που ορίζει το Δίκαιο προστασίας καταναλωτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά το πρόστιμο €900.000 που επέβαλαν οι ιταλικές αρχές πριν περίπου 1 χρόνο καθώς και την αντίδραση της εταιρείας με μερική αναβάθμιση της εγγύησης σε 2 χρόνια, η Apple υποχωρεί και προχωρά στην απόσυρση του προγράμματος Apple Care μόνο στην Ιταλία. Παράλληλα η εταιρεία παρέχει πλέον 2 χρόνια εγγύηση καθαρά για τα προϊόντα της χωρίς μικρά γράμματα.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εγγύησης συνεχίζει να διατίθεται online μέσα από το Ιταλικό Apple Store όπου γίνεται η διευκρίνιση ότι «προστίθεται στα 2 χρόνια εγγύησης που προσφέρει ο κατασκευαστής όπως απαιτείται από την Ιταλική νομοθεσία προς προστασία του καταναλωτή». Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα η Apple προωθούσε το πρόγραμμα Apple Care ως επέκταση εγγύησης που ίσχυε μετά τον πρώτο χρόνο αγοράς του προϊόντος χωρίς να κάνει αναφορά για τα 2 χρόνια εγγύησης που ούτως η άλλως δικαιούται ο καταναλωτής.

 

Όπως φαίνεται, το θέμα δεν τελειώνει εδώ αφού η Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ζητήσει από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να την ενημερώσουν για το αν η Apple παραβιάζει τη νομοθεσία για τη διετή δωρεάν εγγύηση στις χώρες τους.

 

Link.png Site: GigaOM