Μπορεί όλος ο κόσμος να γνωρίζει με βάση τις πολύ καλές πληροφορίες των τελευταίων ετών, ότι η Apple έχει αναπτύξει σημαντικό ενδιαφέρον για την αυτόνομη οδήγηση, όμως η εταιρεία από το Κουπερτίνο μέχρι σήμερα αρνούνταν να σχολιάσει οτιδήποτε γύρω από αυτό το θέμα.

Όμως σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook, επιβεβαίωσε ότι η Apple εστιάζει πλέον και στα αυτόνομα συστήματα οχημάτων, προσθέτοντας ότι είναι «ένα από τα πιο δύσκολα σχέδια τεχνητής νοημοσύνης με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί κάποιος». Αν και η Apple κρατά επτασφράγιστο μυστικό κάθε νέο της project πριν αυτό παρουσιαστεί επίσημα, η δήλωση αυτή του Cook μόνο τυχαία δε μπορεί να θεωρηθεί αφού η εταιρεία βρίσκεται κοντά σε συνεργασία με τη Lexus προκειμένου η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία να ενσωματώσει το σύστημα της Apple στη νέα γενιά των αυτοκινήτων της.

 

Όπως γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, η Apple ξεκίνησε το 2014 το Project Titan προσλαμβάνοντας περισσότερους από 1000 μηχανικούς προκειμένου να δημιουργήσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, και το οποίο θα αποτελούσε μια εναλλακτική πρόταση στην Tesla. Όμως τα ανυπέρβλητα εμπόδια που αντιμετώπισε η εταιρεία κατά την ανάπτυξή του, το υψηλό κόστος και οι συνεχείς καθυστερήσεις, οδήγησαν αρκετούς στην πόρτα της εξόδου αλλά και την ίδια την εταιρεία σε αλλαγή πλάνων. Η επιστροφή του κορυφαίου στελέχους της εταιρείας Bob Mansfield από την συνταξιοδότηση, φέρνει πλέον την Apple να κατασκευάζει το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης, με την εταιρεία να επιθυμεί μελλοντικά τη συνεργασία με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.

 

Link.png Site: Bloomberg