Και όμως ο τίτλος δεν είναι λάθος αφού σύμφωνα με τους Financial Times, η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις τους τελευταίους μήνες για εξαγορά της McLaren, που τη γνωρίζουμε πολύ καλά για την αγωνιστική της ομάδα στο πρωτάθλημα της Formula 1 και φυσικά τα σπορ αυτοκίνητα πολυτελείας που κατασκευάζει.

Στο δημοσίευμα των FT, πηγές που έχουν πάρει μέρος στις διαπραγματεύσεις ανέφεραν ότι το τίμημα της εξαγοράς αν αυτή τελικά ολοκληρωθεί θα κυμανθεί μεταξύ 1.3 και 2 δισ. δολαρίων, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν η Apple ενδιαφέρεται να αγοράσει μόνο το τμήμα αυτοκινήτων ή ολόκληρο τον όμιλο της McLaren. Την περασμένη χρονιά, η Βρετανική εταιρεία κατασκεύασε συνολικά 1654 οχήματα ανακοινώνοντας έσοδα 585 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Πάντως και αυτή η πληροφορία έχει άμεση σχέση με το Project Titan, το σχέδιο δηλαδή της Apple να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο που μέχρι σήμερα οι φήμες ανέφεραν ότι θα ήταν ηλεκτρικό αλλά και με δυνατότητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης. Μετά από αρκετά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η Apple, επικεφαλής του project ανέλαβε ο Bob Manfield, παλιό υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας. Δημοσίευμα των New York Times στις αρχές του μήνα, ανέφερε ότι η Apple είχε βάλει φρένο στην κατασκευή του δικού της αυτοκινήτου, με την έμφαση πλέον να δίνεται στην κατασκευή ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης.

 

Link.png Site: ']Financial Times
Link.png Site: http://appleinsider.com/articles/16/09/21/apple-reportedly-in-discussions-to-buy-sports-car-manufacturer-mclaren']AppleInsider

 

Ενημέρωση 21:04: Με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα TheVerge, η McLaren δηλώνει ότι «δεν υπάρχει καμία αλήθεια στις φήμες περί επένδυσης ή εξαγοράς της εταιρείας από την Apple ενώ επιπλέον δεν υπάρχει κανένα σχέδιο πώλησης ή συνεργασίας».