Βόμβα στο «κλείσιμο» της χρονιάς έριξε η Apple, τονίζοντας πως φέτος θα είναι η τελευταία της παρουσία στη MacWorld Expo που διεξάγεται κάθε Ιανουάριο στο San Francisco. Ακόμη, ο Steve Jobs δε θα κάνει την εμφάνισή του στη σκηνή και τη θέση του για τις ανακοινώσεις της εταιρίας θα πάρει ο Philip W. Schiller, υπεύθυνος του τομέα marketing.

 

Όπως ήταν λογικό, η εν λόγω ανακοίνωση σήκωσε νέα «κύματα» φημολογίας που ξεκινούν από αρκετές αλλαγές στα νέα προϊόντα που θα κάνουν την εμφάνισή τους από την Apple μέσα στο 2009 και φτάνουν έως τα υποτιθέμενα (; ) σενάρια προβλημάτων υγείας του ισχυρού άνδρα της εταιρίας, ο οποίος εικάζεται ότι θα απομακρυνθεί από την… μεγάλη του αγάπη πολύ πιο νωρίς απ’ ότι αναμενόταν.

 

Η επίσημη τοποθέτηση της εταιρίας ήρθε μετά από αρκετές ημέρες φημολογίας και τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος να κάνει πλέον την εμφάνισή της και στη MacWorld, μιας και έχει το δικό της ξεχωριστό παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών (Worldwide Developers Conference) που λαμβάνει χώρα επίσης στο San Francisco κάθε Ιούνιο, καθώς και το event στο Campus της στο Cupertino κάθε Σεπτέμβριο.

 

Η απόσυρση της Apple από το εν λόγω event (μετά από αντίστοιχες ανακοινώσεις άλλων εταιριών) ήταν κι αυτός ένας λόγος για τις εξελίξεις, όπως τόνισε σχετικά εκπρόσωπος της εταιρίας στα media. Όπως ήταν λογικό, οι εξελίξεις επηρέασαν και τη μετοχή του κολοσσού του Cupertino, ο οποίος είδε τη μετοχή του να σημειώνει πτώση της τάξης του 6% σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

 

Αρκετοί πάντως έσπευσαν να δηλώσουν πως μια φετινή χλιαρή παρουσία της εταιρίας θα έκανε κακό, αφού για πρώτη φορά μετά από χρόνια δε θα είχαν ετοιμαστεί εντυπωσιακά προϊόντα για να κάνουν την εμφάνισή τους (όπως τα iPhone και MacBook Air που είχαν κλέψει την παράσταση τις περασμένες χρονιές).

 

Η ανακοίνωση της Apple είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα στην IDG, διοργανώτρια εταιρία της έκθεσης MacWorld από το 1984, ενώ όπως τονίστηκε και παραπάνω, τη φετινή τους δήλωση μη συμμετοχής είχαν κάνει νωρίτερα στη χρονιά αρκετοί ακόμη σημαντικοί εκθέτες όπως η Adobe.

 

Source.png Πηγή: cosmo.gr