Η Apple αύξησε δραματικά τον όγκο δεδομένων iCloud που αποθηκεύει στο Google Cloud.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Information, η Apple έχει πλέον πάνω από 8 εκατομμύρια TB δεδομένων αποθηκευμένα σε servers της Google. Από τα μέσα Μαΐου, η Apple φέρεται να έχει δαπανήσει περίπου $300 εκατομμύρια σε υπηρεσίες αποθήκευσης cloud της Google, κάτι που αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 50% περίπου σε σύγκριση με το 2020. Η Apple λέγεται ότι είναι ο μεγαλύτερος εταιρικός πελάτης του Google Cloud, κάνοντας άλλους ισχυρούς πελάτες, όπως το Spotify, να δείχνουν πολλοί «μικροί».

Οι υπάλληλοι στο Google Cloud έχουν δώσει μάλιστα στην Apple την εσωτερική κωδική ονομασία Bigfoot, που υπαινίσσεται το μέγεθος της εταιρείας ως πελάτη.

Η Apple βασίζεται σε έναν συνδυασμό των δικών της κέντρων δεδομένων και υπηρεσιών αποθήκευσης cloud τρίτων, όπως το Google Cloud και το Amazon Web Services, για την αποθήκευση δεδομένων iCloud, όπως φωτογραφίες και μηνύματα. Η Apple δεν παρέχει στους παρόχους αποθήκευσης cloud τα κλειδιά για την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων του χρήστη που είναι αποθηκευμένα στους servers, διασφαλίζοντας έτσι ένα ισχυρό επίπεδο ασφάλειας.

Η ίδια ιστοσελίδα υποθέτει ότι η αυξημένη χρήση του Google Cloud από την Apple υποδηλώνει ότι οι αυξανόμενες απαιτήσεις αποθήκευσης cloud ξεπέρασαν την ικανότητά της εταιρείας να αναπτύσσει και να λειτουργεί τα δικά της κέντρα δεδομένων που απαιτούνται για τον χειρισμό των δεδομένων που προκύπτουν.

  • Like 1