Ένα ακόμη κερδοφόρο τρίμηνο ανακοίνωσε πριν λίγο η Apple, σύμφωνα με το οποίο οι πωλήσεις του iPad σημείωσαν αρκετά σημαντική άνοδο ενώ το iPhone ακολούθησε με μικρή αύξηση, φέροντας στα ταμεία της εταιρείας ακόμη 9.5 δισ. με συνολικό τζίρο 43.6 δισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα η Apple ανακοίνωσε την πώληση 37.4 εκατομμυρίων iPhone, αυξημένη κατά 6.5% από το ίδιο περσινό διάστημα όταν και είχε διαθέσει στην αγορά 35.1 εκ. συσκευές. Η αύξηση πωλήσεων των iPad είναι όμως πολύ πιο εντυπωσιακή αφού παρουσίασε αύξηση κατά 65.25% με συνολικά 19.5 εκ. πωλήσεις έναντι 11.8 εκ. το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2012.

 

Στον αντίποδα, οι πωλήσεις υπολογιστών Mac σημείωσαν σημαντική πτώση κατά 1.6% με πωλήσεις λίγο κάτω των 4 εκ. ενώ η πτώση του iPod συνεχίζεται ακάθεκτη φτάνοντας το 16%.

 

Στις κλασσικές δηλώσεις που ακολουθούν πάντα μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων, ο πρόεδρος της Apple, Tim Cook επισήμανε ότι αναγνωρίζει ότι ο ρυθμός πωλήσεων των προϊόντων της εταιρείας έχει επιβραδυνθεί ίσως εξαιτίας των περασμένων τεράστιων επιτυχιών.

 

Επίσης αναφέρει «οι ομάδες μας δουλεύουν σκληρά σε νέο hardware, λογισμικό και υπηρεσίες, που ανυπομονούμε να σας παρουσιάσουμε το Φθινόπωρο και μέσα στο 2014». Τονίζοντας τις μελλοντικές κυκλοφορίες της Apple, ο Cook δήλωσε ότι θα δούμε και νέες προϊοντικές κατηγορίες από την εταιρεία, μέσα από ένα πλάνο κυκλοφοριών για το οποίο είναι όλοι νοιώθουν αρκετά σίγουροι.

 

Όσον αφορά για τις φήμες περί δημιουργίας ενός iPhone με οθόνη 5' ιντσών, ο πρόεδρος της Apple επισήμανε ότι η εταιρεία δουλεύει σκληρά για να έχει το iPhone την καλύτερη οθόνη και μία τέτοια μεγάλη οθόνη δεν είναι στα άμεσα σχέδια. Ο λόγος είναι ότι αν και μερικοί χρήστες προτιμούν μια μεγάλη οθόνη, εντούτοις άλλοι επιλέγουν την ανάλυση που έχει ήδη το iPhone, ποιότητα χρωμάτων, αυτονομία, φορητότητα και συμβατότητα με εφαρμογές. Με βάση αυτά, ο Tim Cook δηλώνει ότι δε θα κυκλοφορήσει μεγαλύτερη οθόνη στο iPhone όσο ισχύουν αυτές οι παραχωρήσεις.

 

Link.png Site: http://9to5mac.com/2013/04/23/apple-reports-43-6b-revenue-for-q2-2013-37-4m-iphones-19-5m-ipads-just-under-4m-macs/[/url]']9to5mac.com