Πιο ασφαλείς λογαριασμούς μετά από το hacking αρκετών διαδικτυακών υπηρεσιών τον τελευταίο χρόνο, παρουσιάζει σήμερα η Apple για τις δικές της υπηρεσίες μέσω του Apple ID.

Το σύστημα που χρησιμοποιεί η Apple είναι αυτό της "επιβεβαίωσης 2 βημάτων" (two-step verification), αντίστοιχο με αυτό που χρησιμοποιεί η Google στις δικές της υπηρεσίες με αρκετή επιτυχία αφού γίνεται χρήση μιας εξωτερικής συσκευής η οποία είναι συνήθως το smartphone του χρήστη. Έτσι μόλις εισάγετε το username/password του λογαριασμού σας, αυτόματα γίνεται αποστολή μέσω SMS ενός κωδικού επιβεβαίωσης τον οποίο θα πρέπει να εισάγετε στο επόμενο βήμα σύνδεσης με την εφαρμογή ή την υπηρεσία της Apple όπως τo iCloud.

 

screen-shot-2013-03-21-at-2-31-03-pm.png?w=704&h=562

 

Παράλληλα ο χρήστης λαμβάνει και ένα "κλειδί ανάκτησης (recovery key)" το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση στο λογαριασμό του χρήστη σε περίπτωση που αυτός ξεχάσει τον κωδικό ή χάσει τη συσκευή του.

 

Για τη ρύθμιση του συστήματος, θα πρέπει να επισκεφθείτε την My Apple ID ιστοσελίδα όπου μπορείτε να επιλέξετε ποιες iOS συσκευές αποτελούν αυτές που "εμπιστεύεστε". Σε περίπτωση που χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το σύστημα, θα είστε σε θέση να εισάγετε ένα νέο κωδικό και σε καμία περίπτωση δε θα γίνει ανάκτηση του παλιού κωδικού που χρησιμοποιούσατε.

 

Η Apple φαίνεται έχει επιλέξει την σταδιακή παρουσίαση του χαρακτηριστικού σε όλο το κόσμο, ξεκινώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Ιρλανδία και τη Νέα Ζηλανδία.

 

Link.png Site: http://9to5mac.com/2013/03/21/apple-beefs-up-icloud-apple-id-security-with-two-step-verification/[/url]']9to5mac.com