Όχι μία αλλά δύο Polaris GPUs της AMD είναι μάλλον διατεθειμένη να ενσωματώσει στα νέα συστήματα της η Apple, βασισμένες στην αρχιτεκτονική Polaris 10 και Polaris 11 με χαμηλό TDP και άφθονα GB VRAM μνήμης.

Η πρώτη GPU, η οποία θα χρησιμοποιηθεί στα AIO iMacs και στα φορητά συστήματα της Apple, θα ενσωματώνει 10 CUs με 64 πυρήνες έκαστο και 4GB μνήμης VRAM DDR5 (8Gbps), θα παρέχει πέντε DisplayPorts ή διαφορετικές εξόδους εικόνας και το TDP δεν θα ξεπερνά τα 40W. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι των συστημάτων θα έχουν στα χέρια τους περί τα 1-1.25 Teraflops επεξεργαστικής ισχύος, τα οποία θα τους επιτρέπουν ακόμα και την αναπαραγωγή αρκετών gaming τίτλων.

 

Μία κάρτα αρχιτεκτονικής Polaris 10 θα χρησιμοποιηθεί και για την αντικατάσταση της AMD Radeon R9 M395X, η οποία τροφοδοτεί το ισχυρό μοντέλο της AIO σειράς, iMac 5K, αντικαθιστώντας τα 4GB μνήμης RAM με 8GB. Σημειώστε δε πως καμία από τις υλοποιήσεις της NVIDIA δεν συγκαταλέγεται στο νέο προϊοντικό κύκλο συστημάτων της Apple.

 

Η αρχιτεκτονική των 14nm FinFET επιτρέπει στην AMD να "στριμώξει" περισσότερη επεξεργαστική ισχύ σε μία κάρτα, διατηρώντας παράλληλα τις ενεργειακές απαιτήσεις σε χαμηλά επίπεδα, αντικαθιστώντας τα υποσυστήματα γραφικών των 28nm GCN, τα οποία η Apple χρησιμοποιεί από το 2013 (βλ. Mac Pro).

 

Link.png Site: Fudzilla