Σε μια κίνηση την οποία δε συνηθίζει, η Apple μόλις επιβεβαίωσε με δελτίο τύπου ότι στην προγραμματισμένη παρουσίαση της στις 6 Ιουνίου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την υπηρεσία iCloud, το iOS 5.0 καθώς και το νέο Mac OS X Lion.

 

Η παρουσίαση η οποία θα γίνει από τον Steve Jobs, θα διεξαχθεί στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου WWDC που απευθύνεται σε προγραμματιστές και θα ξεκινήσει στις 8.00μμ ώρα Ελλάδος.

 

applewwdc2011500x294.png

 

Η υπηρεσία iCloud της Apple αναμένεται να φέρει την μουσική σας συλλογή στο «σύννεφο» έτσι ώστε να είναι προσβάσιμη από παντού προς αναπαραγωγή ενώ κατά πάσα πιθανότητα η εταιρεία κρατάει μερικούς άσους στο μανίκι της οι οποίοι θα την ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η Google και η Amazon παρουσίασαν παρόμοιες υπηρεσίες με ονομασίες Music beta και Cloud Drive αντίστοιχα.

 

Η νέα έκδοση της πλατφόρμας iOS για iPhone, iPad και iPod Touch αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού φήμες αναφέρουν ότι η Apple έχει προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές με την προσθήκη αναγνώρισης εξειδικευμένων φωνητικών εντολών, νέο σύστημα ειδοποιήσεων για εφαρμογές καθώς και τη δυνατότητα προσθήκης widgets.

 

Τέλος αναμένεται η ανακοίνωση ολοκλήρωσης της ανάπτυξης του Lion, της όγδοης έκδοσης του Mac OS X το οποίο διαθέτει χαρακτηριστικά από το iOS και πολλά άλλα νέα χαρακτηριστικά.

 

Link.png Site: Δελτίο Τύπου