Η Apple ακύρωσε τα σχέδια κυκλοφορίας του wireless charging pad AirPower, με την δικαιολογία ότι το προϊόν δεν πληρούσε «τα υψηλά στάνταρντ» της εταιρείας.

«Μετά από πολλή προσπάθεια, καταλήξαμε στο ότι το AirPower δεν πρόκειται να φτάσει τα υψηλά μας στάνταρντ και για αυτό δεν θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου. Ζητούμε συγνώμη από τους πελάτες μας που ανυπομονούσαν για το λανσάρισμα του. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το μέλλον είναι ασύρματο και δεσμευόμαστε να προωθήσουμε την ασύρματη εμπειρία» δήλωσε ο Senior Vice President of Hardware Engineering της Apple, Dan Riccio.

Η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης μέσω του AirPower ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της εταιρείας για το λανσάρισμα του iPhone X τον Σεπτέμβριο του 2017. Η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης ήταν ένα από τα νέα χαρακτηριστικά της συσκευής. Εκείνη την εποχή, η Apple είχε δηλώσει ότι το AirPower θα διατεθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2018. Όπως βλέπουμε όμως, μετά από 18 μήνες, η Apple αποφάσισε να το ακυρώσει.

Η Apple είχε ανακοινώσει ότι το AirPower θα προσέφερε ορισμένες ενδιαφέρουσες δυνατότητες, όπως τη δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης έως και τριών συσκευών ταυτόχρονα (συγκεκριμένα του Apple Watch, του iPhone και των AirPods). Η εταιρεία θα χρησιμοποιούσε μία μοναδική τεχνολογία με πολλαπλά πηνία που θα επέτρεπε την φόρτιση έως και τριών συσκευών χωρίς να είναι απαραίτητη η τοποθέτηση τους σε συγκεκριμένα σημεία στην βάση (θα μπορούσαν να τοποθετηθούν ακανόνιστα στο pad) ενώ χάρη στην ανάπτυξη ειδικού λογισμικού στο iOS, οι χρήστες θα ήταν σε θέση να γνωρίζουν με μία ματιά το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας κάθε συσκευής.   

Στους 18 μήνες που μεσολάβησαν κατά την διάρκεια της ανάπτυξης της συσκευής, δημοσιεύτηκαν διάφορα άρθρα και αναφορές για τις πολλές προκλήσεις στην κατασκευή του AirPower αλλά και για τα προβλήματα υπερθέρμανσης που αντιμετώπιζε η Αμερικάνικη εταιρεία (κυρίως λόγω του σχεδιασμού με τα πολλαπλά πηνία). Πολλοί όμως φίλοι της Apple είχαν ακόμα την ελπίδα ότι θα λανσαριστεί (η Apple αναφερόταν στο AirPower στις συσκευασίες κάποιων προϊόντων όπως στην θήκη ασύρματης φόρτισης των AirPods). Τελικώς, ενάμιση χρόνο μετά την ανακοίνωση του, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι ρίχνει λευκή πετσέτα και πως η συσκευή δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει.

The Verge