Η Apple σταματά την υποστήριξη του Boot Camp, του λογισμικού με το οποίο ο κάτοχος του Mac μπορούσε να εγκαταστήσει Windows.

Ίσως είναι αρκετά σπάνιο σαν φαινόμενο, παρ’ όλα αυτά δεν θα υπάρχει ούτε σαν επιλογή πλέον. Σε ένα podcast η Apple αποκάλυψε ότι θα σταματήσει την υποστήριξη του λογισμικού Boot Camp στους επερχόμενους Mac που θα βασίζονται στην ARM αρχιτεκτονική.

Στο podcast, ο Craig Federighi της Apple είπε ότι δεν θα πρέπει οι χρήστες να ανησυχούν για το αν θα μπορούν να τρέξουν απευθείας με την εκκίνηση του συστήματος τρίτα λειτουργικά. Αν και ο χρήστης θα μπορεί να τρέξει ορισμένα λειτουργικά συστήματα με λογισμικό όπως το Parallels, δεν θα μπορεί να εκτελέσει αυτό το λειτουργικό απευθείας με την εκκίνηση του Mac. Με άλλα λόγια, το Boot Camp θα γίνει παρελθόν.

Αν και αυτό είναι καλό για τα διάφορα δωρεάν λειτουργικά συστήματα που υποστηρίζουν ήδη επεξεργαστές ARM, όπως κάποιες παραλλαγές του Linux, η Microsoft δεν έχει κάνει διαθέσιμη προς το παρόν την έκδοση ARM των Windows 10. Το The Verge προσπάθησε να μιλήσει με την αμερικανική εταιρία αν και δεν έκανε κάποιο σχετικό σχόλιο. Αν και τα προγράμματα που εκτελούν τα τρίτα λειτουργικά συστήματα στο περιβάλλον του Mac θα πρέπει να επανασχεδιαστούν για το νέο υλικό, η Apple έδειξε ήδη το λογισμικό Parallels να εκτελεί Linux σε ένα εικονικό σύστημα (virtual machine).

Δεδομένου ότι τόσο η Microsoft όσο και η Apple έχουν διαφορετικούς στόχους και μακροπρόθεσμες βλέψεις για την αρχιτεκτονική ARM, δεν θα είναι έκπληξη αν τελικά δούμε τις εφαρμογές Windows να έρχονται στο Mac, αν και δεν υπολογίζεται να γίνει σύντομα. Το ευτυχές είναι ότι πλέον οι περισσότεροι χρησιμοποιούν υπηρεσίες cloud, οι οποίες με τη σειρά τους υποστηρίζουν και τα δύο λειτουργικά συστήματα.

  • Like 1
  • Confused 1