Το Mac Studio θα είναι ένα πολύ πιο ισχυρό Mac mini.

Πηγές της ιστοσελίδας 9to5Mac ισχυρίζονται ότι η Apple έχει αναπτύξει έναν desktop υπολογιστή που ονομάζεται Mac Studio και βασίζεται στο Mac mini, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ισχύ. Ουσιαστικά πρόκειται για τον αντικαταστάτη του Intel Mac mini αλλά με πολύ υψηλότερες προδιαγραφές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η βασική έκδοση θα χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή M1 Max από το MacBook Pro του 2021, ενώ μία ισχυρότερη έκδοση θα βασίζεται σε ένα νέο, ακόμη πιο ισχυρό τσιπ.

Ακόμη, κυκλοφορούν φήμες για μια πιο προσιτή οθόνη Apple. Οι πηγές της ίδιας ιστοσελίδας ισχυρίζονται ότι η εταιρεία εργάζεται σε μια οθόνη Apple Studio Display με ανάλυση 7K. Αναφορά του 2021 έγραφε πως η νέα οθόνη θα χρησιμοποιεί το τσιπ A13 από το iPhone 11 για ορισμένες εργασίες επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά δεν είναι σαφές εάν τελικά η Apple θα ενσωματώσει αυτόν τον επεξεργαστή ή κάποιον νεότερο. Το μέγεθος της οθόνης είναι επίσης άγνωστο για την ώρα, αν και η υψηλότερη ανάλυση υποδηλώνει ότι αυτή θα είναι μεγαλύτερη από την Pro Display XDR των 32’’.

Δεν είναι σίγουρο πότε θα κυκλοφορήσουν αυτά τα νέα προϊόντα της Apple. Η Apple θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση Peek Performance στις 8 Μαρτίου, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα δείξει πληροφορίες σχετικά με αυτές τις συσκευές. Η εταιρεία μπορεί να περιμένει μέχρι το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών, το οποίο συνήθως πραγματοποιείται στις αρχές Ιουνίου.

Το μεγαλύτερο ερώτημα ωστόσο, περιστρέφεται γύρω από τον ακριβή ρόλο του Mac Studio. Θα αντιπροσωπεύει απλώς ένα αναβαθμισμένο Mac mini ή θα τοποθετηθεί ως ένα mini Mac Pro που θα απευθύνεται κυρίως δημιουργούς περιεχομένου που δεν χρειάζονται έναν πλήρη desktop υπολογιστή; Παρ’ όλα αυτά, θα μπορούσε να χρησιμεύει και ως μία ενδιάμεση λύση. Η Apple παρουσίασε το iMac Pro το 2017 ως μία τέτοια λύση πριν κυκλοφορήσει το Mac Pro το οποίο και έφερε την απόσυρση του all-in-one υπολογιστή τον Μάρτιο του 2021. Ένα Mac Studio θα μπορούσε να είναι ένα μόνιμο προϊόν στις σειρές υπολογιστών της Apple αλλά θα μπορούσε να χρησιμεύσει και ως μία προσωρινή λύση για επαγγελματίες που θέλουν έναν γρήγορο υπολογιστή, αλλά δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν μέχρι την κυκλοφορία ενός Mac Pro με επεξεργαστή Apple.

  • Like 1