Η εταιρία συνιστά στους χρήστες να κατεβάσουν την ενημέρωση το συντομότερο δυνατόν.

Η Apple κυκλοφόρησε ενημερώσεις που συνιστά σε χρήστες iPhone, iPad και Mac να κατεβάσουν το συντομότερο δυνατόν. Όχι, η κυκλοφορία δεν αφορά τα iOS 14.5 και Big Sur 11.3 που θα κυκλοφορήσουν . Αντιθέτως, έχουμε τις εκδόσεις iOS 14.4.1 και macOS 11.2.3.

Όταν ο χρήστης κατεβάσει την ενημέρωση, η σύντομη εξήγηση που έχει δώσει η Apple αναφέρεται μόνο στο γεγονός ότι είναι «σημαντική». Ωστόσο, οι σελίδες υποστήριξης που εντοπίστηκαν από την ιστοσελίδα 9to5Mac παρέχουν περισσότερες πληροφορίες. Και οι δύο ενημερώσεις διορθώνουν ένα πρόβλημα αλλοίωσης της μνήμης στο WebKit, browser engine που χρησιμοποιεί ο Safari της Apple. Η ευπάθεια, η οποία ανακαλύφθηκε από ερευνητές ασφαλείας της Google και της Microsoft, μπορούσε να επιτρέψει σε κακόβουλους χρήστες να εκτελέσουν κώδικα στις συσκευές της Apple χρησιμοποιώντας ειδικά τροποποιημένο περιεχόμενο από το διαδίκτυο.

Όσον αφορά το iOS, ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει χειροκίνητα την ενημέρωση σε iPhone και iPad, μέσα από τις «Ρυθμίσεις», έπειτα πατώντας στο «Γενικά» και στη συνέχεια επιλέγοντας το «Ενημέρωση λογισμικού». Στο macOS, ο χρήστης πρέπει να ανοίξει τις «Ρυθμίσεις Συστήματος» και έπειτα να πατήσει στο «Ενημέρωση Λογισμικού».

  • Thanks 1