Η Apple δίνει την επιλογή στους ενδιαφερόμενους να προσθέσουν δίσκο SSD 8TB στο νέο τους Mac Pro 2019, αν και θα τους κοστίσει περισσότερο από το να αγόραζαν ένα καινούριο laptop MacBook Pro 16’’.

Στο λανσάρισμα του Mac Pro που έγινε πριν περίπου μία εβδομάδα, ο μέγιστος αποθηκευτικός χώρος έφτανε τα 4TB με την Apple όμως να υποσχόταν ακόμη μεγαλύτερες αποθηκευτικές δυνατότητες. Η υπόσχεση έγινε αληθινή και πλέον κάποιος μπορεί να αγοράσει το Mac Pro 2019 με δίσκο SSD 8TB, αν και το κόστος είναι λιγάκι «αλμυρό».

Όπως αναφέρει το Mac Rumors, αν κάποιος θέλει να αναβαθμίσει το βασικό δίσκο SSD 256GB με έναν 8TB, θα του κοστίσει $2,600. Μάλιστα με μόλις 1 δολάριο λιγότερο, κάποιος θα μπορούσε να αγοράσει το τελευταίας γενιάς οκταπύρηνο laptop MacBook Pro 16’’ στη βασική του έκδοση.

Παρ’ όλα αυτά επειδή μιλάμε για τον κορυφαίο desktop υπολογιστή της Apple, η τιμή των 8TB δεν θα πρέπει να μας κάνει απαραίτητα εντύπωση. Στην ιδανική περίπτωση που κάποιος θα ήθελε να αγοράσει όλες τις διαθέσιμες αναβαθμίσεις για το Mac Pro θα έπρεπε να ξοδέψει περισσότερα από $50,000 οπότε τα $2,600 δεν δείχνουν ακατόρθωτα, αν θα ήθελε να έχει το μεγαλύτερο δυνατό αποθηκευτικό χώρο.

Αν και το Mac Pro αναβαθμίζεται και η Apple έχει απλοποιήσει τη διαδικασία τόσο της αναβάθμισης όσο και της επισκευής, ο SSD είναι κάτι που δεν μπορεί κάποιος να αντικαταστήσει μόνος του, αφού προστατεύεται από το chip ασφαλείας T2, οπότε και απαιτείται εξειδικευμένος τεχνικός της Apple για να αναλάβει την εργασία.

Σε κάθε περίπτωση αν θέλεις επιπλέον χώρο στο Mac Pro υπάρχουν επιλογές, αφού μπορείς να προσθέσεις δίσκους κάθε είδους όπως NVMe SSD μέσω θύρας PCIe.

TechRadar

  • Like 1