Η Apple θα κυκλοφορήσει την προσεχή Τρίτη το νέο Mac Pro υπολογιστή της και την οθόνη Pro Display XDR, σύμφωνα με newsletters τα οποία έφτασαν στα εισερχόμενα πελατών της εταιρίας.

Από τον Νοέμβριο η Apple είχε επιβεβαιώσει πως τα Mac Pro και Pro Display XDR θα έρθουν κάποια στιγμή μέσα στο Δεκέμβριο, χωρίς ωστόσο έως και σήμερα να ενημερώσει για συγκεκριμένη ημερομηνία. Η Apple στο newsletter επισημαίνει πως οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 10 Δεκεμβρίου, οπότε κατά πάσα πιθανότατα οι αποστολές θα αρχίσουν αμέσως μετά.

Το Mac Pro το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούνιο στο Worldwide Developers Conference, έχει σχεδιαστεί εστιάζοντας κυρίως στις δυνατότητες αναβάθμισης και επέκτασης. Το σχήμα του μοιάζει αρκετά με αυτό που έχουμε συνηθίσει σε desktop PC’s αν και αυτό είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι με την εμπρόσθια πλευρά να είναι καλυμμένη από ένα μοτίβο πλέγματος για να μεγιστοποιεί τη ροή του αέρα.

Εσωτερικά στο Mac Pro θα βρει κάποιος επεξεργαστές Xeon με έως 28 πυρήνες, μνήμη RAM που μπορεί να φτάσει το 1.5TB, έως δύο κάρτες γραφικών Radeon Pro Duo, 8 PCIe θύρες αλλά και την αποκλειστική κάρτα της Apple Afterburner, η οποία μπορεί να δώσει δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο σε ανάλυση έως και 8K.

Το κόστος του Mac Pro θα ξεκινάει από τα $6000 και θα ανεβαίνει ανάλογα τα χαρακτηριστικά που επιλέξει ο χρήστης. Η βασική έκδοση έρχεται με έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή Xeon W.

Μαζί με το Mac Pro θα δούμε σε ταυτόχρονη κυκλοφορία και την οθόνη Pro Display XDR η οποία υποστηρίζει αναλύσεις έως 6K (6016 x 3384 pixels) απεικονίζοντας περισσότερα από 20 εκατομμύρια pixel. Το κόστος της οθόνης ξεκινάει από τα $5000 ενώ η βάση Pro αγγίζει τα $999.

MacRumors

  • Like 1
  • Confused 1