Η Apple παρουσίασε το Apple Watch Series 9 στην εκδήλωση Wonderlust, παρουσιάζοντας αρκετές αξιοσημείωτες βελτιώσεις.

Το ρολόι τροφοδοτείται από το S9 SiP (System in Package) με επεξεργαστή που διαθέτει 5,6 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, GPU ταχύτερη κατά 30% από τα προηγούμενα μοντέλα και την neural engine τεσσάρων πυρήνων που βρίσκεται πίσω από το σημαντικότερο ίσως χαρακτηριστικό του νέου smartwatch. Το καλύερο SiP στο νέο Apple Watch έχει ως αποτέλεσμα σημαντικές βελτιώσεις, όπως η γρηγορότερη επεξεργασία των αιτημάτων Siri εντός της συσκευής. Το ρολόι διαθέτει επίσης ένα τσιπ δεύτερης γενιάς ultra wideband για ακριβέστερη εύρεση και μια πιο φωτεινή οθόνη που μπορεί να φτάσει τα 2000 nits, διπλάσια από τη μέγιστη φωτεινότητα του Series 8, για πιο εύκολη ανάνγωση της οθόνης κάτω από έντονη ηλιοφάνεια.

Το σημαντικό χαρακτηριστικό που αναφέραμε προηγουμένωος, είναι το "double tap". Το Series 9 εισάγει μια λειτουργία "διπλού πατήματος" που επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν ενέργειες όπως να απαντάνε ή να απορρίπτουν τηλεφωνικές κλήσεις πατώντας μαζί το δείκτη και τον αντίχειρα. Άλλες ενέργειες που είδαμε είναι η πλοήγηση στα μενού, χωρίς ο χρήστης να ακουμπάει την οθόνη ή το digital crown. Η λειτουργία θυμίζει τη λειτουργία πατήματος που παρουσιάστηκε με το Apple Vision Pro και είναι παρόμοια με τη λειτουργία που προσφέρεται μέσω του AssistiveTouch. Η λειτουργία διπλού πατήματος πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα όπως αναφέρθηκε.

 

 

Οι παραπάνω αλλαγές δεν φαίνεται να φέρνουν αλλαγές στην αυτονομία, η οποία σύμφωνα με την Apple φτάνει τις 18 ώρες. Το Apple Watch Series 9 θα είναι διαθέσιμο σε αλουμίνιο σε διάφορα χρώματα, όπως ροζ, starlight, ασημί, midnigght και PRODUCT RED. Οι εκδόσεις από ανοξείδωτο ατσάλι θα διατίθενται σε χρυσό, ασημί και γραφίτη.

Το Series 9 διαδέχεται το περσινό Apple Watch Series 8, το οποίο ήταν κυρίως μια μικρή ενημέρωση, ενσωματώνοντας αισθητήρα θερμοκρασίας και λανσάροντας το Crash Detection για ανίχνευση συγκρούσεων και άμεσης ενημέρωσης. Το Apple Watch S9 θα κοστίζει $399 για το απλό μοντέλο και στα $499 για την έκδοση με υποστήριξη LTE. Κυκλοφορεί στις 22 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που θα διατεθεί και στη χώρα μας. Λίγο νωρίτερα, στις 18 Σεπτεμβρίου, η Apple θα κυκλοφορήσει την τελική έκδοση του WatchOS 10 που αποτελεί τη βάση των νέων έξυπνων ρολογιών της.

Ενημέρωση: Οι τιμές του Apple Watch S9 Series, ξεκινάνε από τα 459€ για το μοντέλο των 42mm.

  • Like 5
  • Sad 1