Τη νέα γενιά του Apple Watch, παρουσίασε πριν λίγη ώρα η Apple, και η οποία σύμφωνα με την εταιρεία πηγαίνει το πιο δημοφιλές έξυπνο ρολόι «στο επόμενο επίπεδο» αποτελώντας τη σημαντικότερη αναβάθμιση εδώ και καιρό. 

Όπως είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες, το νέο Apple Watch Series 4 έρχεται σε δύο μεγέθη των 40 και 44 χιλιοστών, με τις διαστάσεις του όμως να μη μεγαλώνουν πολύ σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Ειδικά η οθόνη και στα δύο μοντέλα είναι αρκετά μεγαλύτερη αφού η Apple έχει ελαχιστοποιήσει τα περιθώρια κάτι που της επιτρέπει να έχει 32% μεγαλύτερο μέγεθος στο μοντέλο των 44 χιλιοστών και 35% στο μοντέλο των 40 χιλιοστών. Ο σχεδιασμός του παραμένει ίδιος όμως είναι πιο λεπτό.

Apple-Watch-Series4_Competitions_09122018.jpg.8fe826dbb2b3730f8558509e05f2c0b4.jpg

 

Στο εσωτερικό του υπάρχει το νέο Apple S4 64-bit τσιπ με διπύρηνο επεξεργαστή το οποίο είναι δύο φορές πιο γρήγορο από την προηγούμενη γενιά. Η Apple έχει ενσωματώσει μια σειρά από νέους αισθητήρες οι οποίοι δίνουν ξεχωριστές ιδιότητες στο νέο της smartwatch. Για παράδειγμα, το νέο επιταχυνσιόμετρο αλλά και το νέο γυροσκόπιο είναι σε θέση να καταλάβουν αν ο κάτοχος του Apple Watch Series 4 έπεσε από κάποιο ύψος, και να ειδοποιήσει αυτόματα τις πρώτες βοήθειες, στέλνοντας τις συντεταγμένες του χρήστη.

Πιο εντυπωσιακή πάντως είναι η δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος, μια δυνατότητα που δεν υπάρχει σε άλλη καταναλωτική συσκευή και η οποία έχει την έγκριση του FDA, του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να ακουμπήσει το digital crown προκειμένου να ξεκινήσει η μέτρηση, βλέποντας την ίδια στιγμή ένα όμορφο animation.

 

Σημαντικές είναι και οι αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον όπου η νέα οθόνη επιτρέπει την εμφάνιση περισσότερης πληροφορίας, κάτι που επεκτείνεται στα νέα Watch Faces, πολλά από τα οποία διαθέτουν εντυπωσιακό animation αλλά και δυνατότητα ο χρήστης να εμφανίσει πληροφορίες που αυτός θέλει. Παράλληλα το νέο Apple Watch θα σας ειδοποιεί αν εντοπίσει ότι ο καρδιακός παλμός σας είναι αρκετά χαμηλός, ένδειξη μιας πιθανής σοβαρής κατάστασης. 

Apple-Watch-Series4_ECG-Crown_09122018.jpg.e6961e1d3f4035aa693488b964cf7529.jpg

Το ηχείο είναι κατά 50% πιο δυνατό από το προηγούμενο μοντέλο δίνοντας τη δυνατότητα για δυνατότερες τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και καλύτερη ακρόαση της Siri. Παρά τις αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Apple υπόσχεται την ίδια αυτονομία της μίας ημέρας με κανονική χρήση.

Το Apple Watch Series 4 κυκλοφορεί σε 3 χρώματα στις 21 Σεπτεμβρίου ενώ στην Ελλάδα θα κάνει την εμφάνισή του στις 28 Σεπτεμβρίου. Η τιμή του απλού μοντέλου έχει οριστεί στα $399 ενώ η έκδοση με υποστήριξη LTE κοστίζει 100 δολάρια παραπάνω. Το Apple Watch Series 3 θα παραμείνει στην αγορά με μειωμένη τιμή $279.