Η Apple έχασε την έφεση που είχε υποβάλλει στο ανώτερο δικαστήριο του Λονδίνου κατά της πρωτόδικης απόφασης του Ιουνίου σύμφωνα με την οποία η Samsung δεν αντέγραψε το σχεδιασμό των iPad τα οποία ήταν πολύ "cool" κατά τα λόγια του δικαστή.

Η εταιρία με έδρα το Cupertino εξακολουθεί να έχει την επιλογή να προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο του Ηνωμένου βασιλείου διαφορετικά η απόφαση έχει ισχύ σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Το πρωτότυπο της υπόθεσης είναι ότι η Apple είναι υποχρεωμένη να αναρτήσει με δικά της έξοδα διαφημίσεις σε έγγραφο και ηλεκτρονικό τύπο ευρείας κυκλοφορίας της Μ.Βρετανία για να "διορθώσει την εσφαλμένη εντύπωση που δημιούργησε ότι η Samsung είναι αντιγραφέας". Επίσης είναι υποχρεωμένη να κάνει ανάρτηση και στο δικό της ιστότοπο η οποία θα παραπέμπει στην απόφαση για περίοδο ενός μηνός.

 

Δεν υπήρξε σχολιασμός της απόφασης από μεριάς της Apple ενώ εκπρόσωπος της Samsung δήλωσε ότι ορθογώνια τάμπλετ με στρογγυλεμένες γωνίες προϋπήρχαν του iPad και ότι τέτοιες νομικές κινήσεις εν τέλη βλάπτουν την καινοτομία και τον καταναλωτή.

 

Link.png Site: BBC News