Τα τσιπ των σειρών M1 και M2 της Apple έχουν λάβει θετικές κριτικές για την αποδοτικότητα και την απόδοσή τους, καθιστώντας τα δημοφιλείς επιλογές για τις σειρές των MacBook Air και MacBook Pro laptop.

Τώρα, η Apple φέρεται να δοκιμάζει το πιο ισχυρό chipset της για φορητούς υπολογιστές, το M3 Max, το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη περισσότερη ισχύ στους επαγγελματίες χρήστες.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman, γνωστό για τις αξιόπιστες πληροφορίες που διαθέτει σχετικά με την Apple, το M3 Max SoC θα μπορούσε να διαθέτει 16 πυρήνες CPU (12 πυρήνες υψηλής απόδοσης και τέσσερις πυρήνες αποδοτικότητας) και 40 πυρήνες GPU σε τουλάχιστον μία έκδοσή του. Η συγκεκριμένη διαμόρφωση του υπολογιστή περιλαμβάνει ακόμα 48 GB RAM. Συγκριτικά, το σημερινό MacBook Pro 16 ιντσών με την υψηλότερη τιμή διαθέτει 12 πυρήνες CPU, 38 πυρήνες GPU και 16 πυρήνες Neural Engine, με έως και 96GB RAM και έως και 8TB SSD αποθήκευσης.

Το MacBook Pro με M3 Max αναμένεται να ξεχωρίζει εκτός από τις επιδόσεις, και στον τομέα της αποδοτικότητας αφού εκτός από τους περισσότερους πυρήνες,  όλα τα M3 chipset θα χρησιμοποιούν τη διαδικασία παραγωγής 3nm της TSMC, σε σύγκριση με τη διαδικασία 5nm της TSMC που χρησιμοποιήθηκε για τη σειρά M2. Η αλλαγή αυτή αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη αυτονομία και αύξηση των επιδόσεων.

Ωστόσο, το MacBook Pro με M3 Max δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από το 2024. Μέχρι τότε η Apple είναι πιθανό να προσφέρει πιο προσιτά M3 τσιπ με παρόμοιες διαμορφώσεις με τη βασικά έκδοση του M2. Το βασικό M3 SoC αναμένεται να διαθέτει οκτώ πυρήνες CPU και έως 10 πυρήνες GPU, ενώ το M3 Pro θα ξεκινά με 12 πυρήνες CPU και 18 πυρήνες GPU.

Εικάζεται ότι τα πρώτα μηχανήματα με M3 θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο του 2023, συμπεριλαμβανομένων των MacBook Air 13 ιντσών, MacBook Pro 13 ιντσών, Mac mini και iMac. Άλλοι φορητοί και desktop υπολογιστές με τα M3 Pro και M3 Max (και ενδεχομένως με M3 Ultra) ενδέχεται να κυκλοφορήσουν τους πρώτους μήνες του 2024.

  • Like 7
  • Thanks 3