Η Apple έχει "σταματήσει την ανάπτυξη" του δικού της WiFi chip που επρόκειτο να αντικαταστήσει αυτό της Broadcom στις συσκευές της "για λίγο διάστημα", σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo.

Ο έγκυρος αναλυτής εξήγησε σε ανάρτησή του στο Medium ότι βασίζει την αναφορά αυτή στην τελευταία του έρευνα για τα εργοστάσια, τον εξοπλισμό, τη συσκευασία και τις δοκιμές της βιομηχανίας των ημιαγωγών. Το Bloomberg ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο τεχνολογικός γίγαντας εργάζεται πάνω στα δικά του ασύρματα chip που προορίζονται για συσκευές που πρόκειται να κυκλοφορήσουν το 2025. Αν και η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την αναφορά, δεν είναι δύσκολο να την πιστέψει κανείς. Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει λάβει μέτρα για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των περισσότερων εξαρτημάτων που βρίσκονται στο εσωτερικό των συσκευών του για να μειώσει την εξάρτησή του από τρίτες εταιρείες. 

Ο Kuo δήλωσε ότι η Apple επιλέγει για την ώρα να αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος των πόρων της στην ανάπτυξη των επεξεργαστών της επόμενης γενιάς της σειράς A και της σειράς M. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να διασφαλίσει ότι οι επεξεργαστές για τα iPhone, τα iPad και τα MacBook της μπορούν να μπουν στην παραγωγή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ο αναλυτής εξήγησε επίσης ότι είναι πιο ριψοκίνδυνο για την Apple να χρησιμοποιεί τα δικά της WiFi chip σε μια εποχή που οι εταιρείες κάνουν τη μετάβαση στις συσκευές τους στο πρότυπο WiFi 6E. «Η Broadcom θα είναι ο μεγαλύτερος νικητής σε αυτή την περίπτωση» ανέφερε, καθώς το iPhone 15 αναμένεται να διαθέτει το νέο πρότυπο WiFi που επιτρέπει την πρόσβαση στη ζώνη των 6 GHz.

Αν και δεν είναι σαφές αν η Apple θα κυκλοφορήσει ποτέ το δικό της WiFi chip, ο Mark Gurman του Bloomberg δήλωσε ότι η φιλοδοξία της εταιρείας για ασύρματα chipset δεν αποτελεί εντελώς παρελθόν. Στο νήμα Twitter του Kuo σχετικά με την έκθεση, ο Gurman αναφέρει ότι ο τεχνολογικός γίγαντας εξακολουθεί να εργάζεται πάνω σε ένα συνδυασμένο chip WiFi-Bluetooth. Ο Gurman δήλωσε προηγουμένως ότι ο τεχνολογικός γίγαντας εργάζεται επίσης πάνω σε ένα chip που συνδυάζει Bluetooth, κινητή τηλεφωνία και WiFi σε ένα μόνο εξάρτημα, χωρίς να διευκρινίζει αν αυτό βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη.

Όταν το “The Information” δημοσίευσε ένα άρθρο την περασμένη εβδομάδα που έλεγε ότι η Apple εργάζεται πάνω σε ένα headset μικτής πραγματικότητας, μία από τις πηγές του ισχυρίστηκε ότι η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει Bluetooth και WiFi chipset της εταιρείας. Αυτό θα επέτρεπε στην Apple να διατηρήσει χαμηλά το κόστος και την τελική τιμή λιανικής πώλησης της συσκευής, χωρίς να πληρώνει και να δίνει δικαιώματα σε τρίτες εταιρείες.

  • Like 1
  • Thanks 1