Νέα έκδοση για τη mobile πλατφόρμα της Apple, το iOS αλλά και του watchOS, με τις γνωστές βελτιώσεις και διορθώσεις που έχουν επισημανθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και την προσθήκη νέων -όχι και τόσο σημαντικών- χαρακτηριστικών.

Έτσι η εφαρμογή του iBook αποκτά υποστήριξη 3D Touch ενώ πλέον η Siri μιλά την Αραβική γλώσσα. Έμφαση έχει δοθεί στη βελτίωση της υπηρεσίας Apple Music, με τον χρήστη να μπορεί να δημιουργήσει εύκολα νέα λίστα μουσικής μόλις επιλέξει ένα νέο τραγούδι το οποίο θα περιλαμβάνεται σ'αυτή. Επιπλέον οι λίστες στις οποίες έχουν γίνει πρόσφατες αλλαγές, θα εμφανίζονται στην κορυφή της οθόνης κάθε φορά που ο κάτοχος της συσκευής προσθέτει τραγούδια σε λίστες. Ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν οι χρήστες, περιλαμβάνεται στο iOS 9.2 και έχει να κάνει με την ένδειξη στις λειτουργίες My Music καθώς και στις λίστες μουσικής σχετικά με τα τραγούδια που έχουν "κατέβει" στη συσκευή.

 

Τέλος το iOS 9.2 φέρνει την υποστήριξη του αντάπτορα USB Camera της Apple πλέον και στο iPhone, επιτρέποντας την εισαγωγή φωτογραφιών και βίντεο από μια κάρτα μνήμης φωτογραφικής μηχανής.

 

Σε ότι αφορά το Watch, η Apple κυκλοφόρησε την έκδοση 2.1 του watchOS, η οποία έρχεται λίγο διάστημα μετά την κυκλοφορία της έκδοσης 2.01, με έμφαση στη μεγαλύτερη υποστήριξη γλωσσών για τα μενού του έξυπνου ρολογιού. Στις γλώσσες αυτές περιλαμβάνεται και η ελληνική όπως μπορείτε να δείτε από τις παρακάτω εικόνες, μια πιθανή ένδειξη για κυκλοφορία του Apple Watch και στη χώρα μας λίγο πριν τα αποκαλυπτήρια της δεύτερης έκδοσης.

 

watchos21.jpg