Η Apple αυξάνει τις τιμές αρκετών υπηρεσιών της, συμπεριλαμβανομένων του Apple TV Plus, Apple Arcade, Apple News Plus και Apple One.

Συγκεκριμένα η video streaming υπηρεσία της εταιρείας, το Apple TV+ θα αυξηθεί από 6,99$ το μήνα σε 9,99$ το μήνα, μια τιμή κατά 31% ακριβότερη, ενώ η ετήσια συνδρομή θα κοστίσει επιπλέον 30$, καθώς αυξάνεται από 69 σε 99$. Όμως και οι άλλες υπηρεσίες της εταιρείας θα δουν σημαντικές αυξήσεις. Συγκεκριμένα αντί για 4,99$ το μήνα, το Apple Arcade θα κοστίζει πλέον 6,99$ το μήνα ενώ το Apple News Plus θα αυξηθεί από 9,99$ το μήνα σε 12,99$ το μήνα. Αναμενόμενα με τις αυξήσεις στις τρεις αυτές υπηρεσίες, το πακέτο Apple One θα ακριβύνει επίσης.

Οι νέες τιμές του Apple One έχουν ως εξής:

- Ατομικό: 19,95$ (πριν 16,95$)
- Οικογενειακό: 25,95$ (πριν 22,95$)  
- Premier: 37,95$ (πριν 32,95$)

Το Ατομικό και Οικογενειακό πακέτο περιλαμβάνουν πρόσβαση στα Apple TV Plus, Music και Arcade. To Ατομικό προσφέρει 50GB αποθήκευσης στο iCloud Plus και το Οικογενειακό 200GB, διαθέσιμο συνολικά για 5 άτομα. Το ακριβότερο Premier πακέτο προσθέτει τα Fitness Plus και News Plus με 2TB αποθήκευσης στο iCloud Plus.

Η Apple επιβεβαίωσε τις αλλαγές δηλώνοντας ότι θα ισχύσουν για υπάρχοντες συνδρομητές 30 ημέρες μετά, την επόμενη ημερομηνία ανανέωσης. Οι αυξήσεις θα ισχύσουν και σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές χωρίς αυτές να έχουν ανακοινωθεί για την ώρα.

Η εταιρεία ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του 4ου τριμήνου την επόμενη εβδομάδα. Τα έσοδα από συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το iCloud και το Apple TV Plus είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας για την εταιρεία, και οι σημερινές αυξήσεις θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση αν βεβαίως οι χρήστες δεν τις κρίνουν υπερβολικές και ασύμφορες. Η τελευταία αύξηση τιμών στις υπηρεσίες της Apple είχε γίνει πριν ακριβώς ένα χρόνο. Σταθερές πάντως μένουν για την ώρα οι τιμές των Apple Music, Fitness Plus και iCloud Plus.

Με την κίνησή της αυτή, η Apple ακολουθεί σχεδόν όλες τις υπηρεσίες video streaming που αύξησαν τιμές φέτος, όπως το Netflix, Hulu, Disney Plus, Paramount Plus, Discovery Plus και (HBO) Max.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1