Εάν πρόκειται να αγοράσετε το Apple Vision Pro, ίσως να θέλετε να αποκτήσετε και μια θήκη γι' αυτό.

Σύμφωνα με το AppleInsider, με βάση τη σελίδα επισκευής και σέρβις της εταιρείας για τη συσκευή,  η επισκευή της μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή, ακόμη και για όποιον έχει προνοήσει και αγοράσε το πρόγραμμα AppleCare+. Για παράδειγμα αν το γυαλί του καλύμματος του συστήματος ραγίσει, το κόστος αντικατάστασης φτάνει τα 799 δολάρια. Άλλοι τύποι βλάβης θα μπορούσαν να κοστίσουν στον τελικό χρήστη έως και 2.399 δολάρια, ένα κόστος μόλις 1.100 δολάρια μικρότερο από την αγορά ενός ολοκαίνουριου Apple Vision Pro.

Οι τιμές επισκευής δεν ακούγονται τόσο μεγάλες για κάποιον που έχει προμηθευτεί παράλληλα με την αγορά, και το AppleCare+, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν φθηνές. Ένα κατεστραμμένη γυαλί καλύμματος ή οποιοδήποτε άλλο είδος επισκευής κοστίζειι 299 δολάρια, επιπλέον της αμοιβής των 25 δολαρίων ανά μήνα της εκτεταμένης εγγύησης

. Ενώ αναμένεται να υπάρχει δυνατότητα επισκευής από τρίτα μέρη, κάτι τέτοιο πιθανόν να δημιουργούσε προβλήματα αν στη συνέχεια η συσκευή φθάσει στην Apple, ενώ συνήθως για ένα τόσο πολύπλοκο σύστημα, μπορεί να μην υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα εξαρτήματα. Ωστόσο, η Apple έχει υποστηρίξει το "κίνημα του δικαιώματος στην επισκευή" τον τελευταίο καιρό και διαθέτει ένα υπάρχον πρόγραμμα αυτοεπισκευής για τα iPhone και τα MacBook ενώ στο μέλλον μπορεί να προσθέσει  και τους υπολογιστές της. Η εταιρεία θα μπορούσε να προσθέσει το Vision Pro σε αυτό το πρόγραμμα, αλλά κάτι τέτοιο ίσως να μη γίνει = σύντομα.

Το Vision Pro της Apple είναι πλέον διαθέσιμο για προπαραγγελία αποκλειστικά από την ιστοσελίδα της Apple στις ΗΠΑ και από όλα τα καταστήματα της εταιρείας σε όλη τη χώρα. Η έκδοση των 3.499 δολαρίων προσφέρει 256GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ το μοντέλο των 512GB κοστίζει 3.699 δολάρια. Θέλετε χώρο 1TB; Αυτό το μοντέλο θα σας κοστίσει 3.899 δολάρια. Λάβετε υπόψη ότι τα αξεσουάρ του πωλούνται ξεχωριστά και θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον 199 δολάρια για τη θήκη ταξιδιού του.

  • Like 2