Για να το επισκεφθούν οι ενδιαφερόμενοι πελάτες, θα χρειαστεί να κάνουν κράτηση θέσης από το website της εταιρίας.

Η Apple διαθέτει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά καταστήματα σε όλο τον κόσμο, όπως αυτό στο Grand Central Terminal της Νέα Υόρκης και αυτό στο Ντουμπάι που διαθέτει ηλιακές εγκαταστάσεις (η Apple τα ονομάζει Solar Wings) οι οποίες ανταποκρίνονται στις περιβαλλοντικές συνθήκες είτε για να ψύξουν τον εσωτερικό χώρο είτε για να εξαλείψουν τα όρια μεταξύ εξωτερικού και εσωτερικού χώρου και να δώσουν μία απεριόριστη θέα.  Ωστόσο, στην Σιγκαπούρη, η Apple θα εγκαινιάσει σήμερα το πρώτο της πλωτό κατάστημα στον κόσμο.

Το πλωτό κατάστημα της Apple είναι το τρίτο κατάστημα του αμερικανικού γίγαντα στην Σιγκαπούρη και θα βρίσκεται στο πολυτελές θέρετρο Marina Bay Sands. Το κατάστημα πρόκειται για έναν μεγάλο γυάλινο θόλο σε σχήμα σφαίρας που αποτελείται από 114 κομμάτια γυαλιού που συνδέονται με 10 στενές κάθετες κολώνες. Το κατάστημα προσφέρει θέα 360 μοιρών στην πόλη ενώ το εσωτερικό του πλημμυρίζει με φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εκτός από το πρώτο πλωτό κατάστημα, θα είναι επίσης το πρώτο που θα διαθέτει υποβρύχια αίθουσα συνεδριάσεων που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις και προγραμματιστές για συναντήσεις με άλλα μέλη της εταιρίας.

Ενώ το κατάστημα έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τις πόρτες του στις 10 Σεπτεμβρίου, ο τεχνολογικός γίγαντας εξακολουθεί να λαμβάνει προφυλάξεις κατά της πανδημίας του κορωνοϊού περιορίζοντας τους επισκέπτες που μπορούν να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του. Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το κατάστημα, θα πρέπει να κάνουν online κράτηση σε ένα ειδικά διαμορφωμένο website, επιλέγοντας μία από τις διαθέσιμες ώρες.