Όταν τελικώς η Apple αποφάσισε να μην κάνει τίποτα στο iPad mini 4 αυτή την Άνοιξη πέρα από το να ανακοινώσει την αύξηση στον αποθηκευτικό του χώρο, άφησε αρκετούς να αναρωτιούνται για το αν η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να το αποσύρει από την αγορά.

Αν πιστεύετε την πηγή της γνωστής ιστοσελίδας BGR, τότε η απάντηση είναι “ναι”. Σύμφωνα με το BGR, η Apple σκοπεύει να πουλήσει όλα τα αποθέματα του iPad mini 4 που διαθέτει, ειδικά τώρα που υπάρχουν “λύσεις” από το στρατόπεδο της εταιρείας που μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των χρηστών της, όπως είναι το νέο entry-level iPad ή ακόμα και το iPhone 7 Plus.

 

Το ίδιο επίσης αντικατοπτρίζουν και τα νούμερα των πωλήσεων, αφού το ξεκάθαρο συμπέρασμα είναι ότι το μικρό iPad δεν βρίσκεται σε μεγάλη ζήτηση. Η Apple έχει αφήσει την σχετική φημολογία ασχολίαστη, όπως άλλωστε συνηθίζει, οπότε μην περιμένετε κάποια οριστική για το μέλλον του iPad mini απάντηση. Η πηγή επίσης του BGR δεν είναι σίγουρη για το αν η Apple σχεδιάζει να αποσύρει άμεσα και απότομα το προϊόν από την αγορά ή έχει στόχο να το αφήσει στα ράφια για λίγο περισσότερο ώστε να υπάρχει μία ακόμη επιλογή, όπως κάνει με μερικούς παλαιότερους Mac, αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο να λάβει περαιτέρω ενημερώσεις με βάση το συγκεκριμένο σενάριο.

 

Η κίνηση της Apple να αποσύρει το μικρό iPad μάλλον έχει βάση, αν λάβουμε υπόψη μας ότι η Αμερικάνικη εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει ένα ακόμη iPad με οθόνη 10,5 ιντσών, που θα βρίσκεται παράλληλα στην αγορά μαζί με τα μοντέλα των 9,7 ιντσών και των 12,9 ιντσών. Εξάλλου, η εταιρεία αντιμετωπίζει όλο και πιο φανερά το iPad ως μία συσκευή “computer replacement”, και είτε συμφωνείτε είτε όχι, το μικρό tablet των 7,9 ιντσών δεν ταιριάζει πραγματικά στον παραπάνω ισχυρισμό.

 

Link.png Site: Engadget