Η Apple επιβεβαίωσε την έντονη φημολογία για την κυκλοφορία του iPad Mini με μικρότερες διαστάσεις, παρουσιάζοντας ωστόσο και την 4η γενιά iPad με βελτιωμένα χαρακτηριστικά έναντι του προκατόχου του.

Το 4ης γενιάς iPad ήρθε έξι μόλις μήνες μετά την ανακοίνωση του προκατόχου του και περιλαμβάνει επεξεργαστή Α6Χ με διπλάσσιες επιδόσεις στα γραφικά και στην επεξεργασία δεδομένων. Η αυτονομία παραμένει η ίδια με αυτή του iPad 3 κρατώντας τη συσκευή ενεργή για 10 ώρες, ενώ η FaceTime κάμερά του αναβαθμίζεται στα 720p. H τιμολόγησή του παραμένει η ίδια με την 3η γενιά iPad. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το iPad 4ης γενιάς έχει βελτιωμένο επεξεργαστή, την νέα μικρότερη θύρα φόρτισης Lighting που παρουσιάστηκε μαζί με το iPhone 5, αλλά και βελτιώσεις στο σήμα του WiFi.

 

ipad4gen.jpg

 

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου iPad Mini της Apple, αυτά είναι:

* Οθόνη: 7.9" LED-backlit IPS

* Ανάλυση οθόνης: 1.024x768 pixel ίδια με το iPad 2, 163ppi

* Επεξεργαστής: Α5 διπύρηνος χρονισμένος στο 1GHz, ίδιος με αυτόν του iPad 2

* Chip γραφικών: PowerVR SGX543MP2

* Χωρητικότητες: 16GB / 32GB / 64GB

* Διαστάσεις: 7.2χιλ πάχος, 1/4 λεπτότερο του Pad 4ης γενιάς

* Βάρος: 309 γραμμάρια

* Μνήμη Ram: 512MB

* Κάμερες: 5MP (iSight) οπίσθια με 720p εγγραφή video, 720p FaceTime εμπρόσθια

* Μπαταρία: 10 ώρες αυτονομία

* Συνδεσιμότητα: LTE, 3G, WiFi, Bluetooth 4

* Χρώματα: Λευκό και μαύρο με το μαύρο χρώμα να έχει την ίδια επίστρωση με το iPhone 5

* Αισθητήρες: επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, πυξίδα

iPad_mini_Wht_wSmartCover_iOS6_PRINT.jpg

Σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του το

Kinde Fire HD της Amazon και το Nexus 7 της Google το iPad Mini διαθέτει οριακά χαμηλότερη ανάλυση, κριτήριο που στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μπορεί να ληφθεί ιδιαίτερα υπόψιν, ειδικότερα εάν συμπεριλάβουμε ορισμένες αναφορές για αποκλίσεις στους χρωματισμούς του Nexus 7. Ένα σημείο στο οποίο υστερεί το iPad Mini σε σύγκριση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό είναι η επεξεργαστική του ισχύ. Το tablet της Google υπερτερεί διαθέτοντας 4 πυρήνες, σε σύγκριση με το διπύρηνο επεξεργαστή των υπόλοιπων δύο συσκευών. Όσον αφορά την τιμολόγηση το Kindle Fire HD ξεκινά από την έκδοση με χωρητικότητα 16GB στα $199 δολάρια και το Nexus 7 στην ίδια τιμή αλλά για την έκδοση των 8GB, καθώς η έκδοση των 16GB κοστίζει $249 δολάρια.

 

Η τιμολόγηση του iPad Mini ξεκινά από $329 δολάρια, με συνδεσιμότητα WiFi και χωρητικότητα 16GB. Η διάθεσή του ξεκινά στις 2 Νοεμβρίου με την Ελλάδα να μην είναι στο πρώτο γκρουπ χωρών που θα κυκλοφορήσει.

 

http://www.youtube.com/watch?v=qL0UlqpfuQc