Το τελευταίο iPad Pro έχει τη δυνατότητα να αποσυνδέει σε επίπεδο hardware το μικρόφωνο όταν δεν χρησιμοποιείται η συσκευή για αυξημένη ασφάλεια.

Επειδή η αποσύνδεση πραγματοποιείται σε επίπεδο hardware, το λογισμικό δεν είναι δυνατό να την παρακάμψει, ωστόσο απαιτείται να έχετε το κατάλληλο… αξεσουάρ.

Η πρώτη υλοποίηση του χαρακτηριστικού που η Αμερικάνικη εταιρεία αναφέρεται ως «hardware microphone disconnect» έγινε το 2019 με το T2 Security Chip στα MacBook Air και MacBook Pro.

Μόλις οι χρήστες κλείνουν το «καπάκι», το μικρόφωνο απενεργοποιείται σε επίπεδο hardware, με αποτέλεσμα το λογισμικό να μην μπορεί να παρακάμψει το «κλείδωμα» ακόμα και αν έχει δικαιώματα root ή kernel στο macOS. Με απλά λόγια, δεν είναι δυνατόν να σας κατασκοπεύει κάποιος όταν το MacBook σας βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Τώρα, η ίδια τεχνολογία βρίσκεται στο iPad Pro.

Σε μία ιστοσελίδα υποστήριξης, η Apple επιβεβαίωσε ότι «τα μοντέλα iPad του 2020 επιπλέον διαθέτουν το χαρακτηριστικό hardware microphone disconnect». Για την ενεργοποίηση του ωστόσο απαιτείται μία MFI-συμβατή θήκη για iPad Pro με κάλυμμα. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται όλες οι θήκες που πουλάει η Apple αλλά και όσες έχει εγκρίνει από τρίτους κατασκευαστές αξεσουάρ για τα προϊόντα της. Όταν ο χρήστης προσαρμόσει μία τέτοια θήκη στο iPad Pro και κλείσει το κάλυμμα, απενεργοποιεί παράλληλα το μικρόφωνο του iPad Pro. Και αυτό προστατεύει την ιδιωτικότητα, ακόμα και αν το firmware της συσκευής έχει παραβιαστεί. Όπως είναι κατανοητό, το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι ο χρήστης του iPad Pro δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις φωνητικές εντολές «Hey Siri» όταν έχει κλειστή τη θήκη του.

CultofMac

  • Thanks 2