Σύμφωνα με τoν δημοσιογράφο του Bloomberg για θέματα της Apple, Mark Gurman, η εταιρεία από το Κουπερτίνο ετοιμάζει μεγάλες προσθήκες για το 2024 με την κυκλοφορία ενός μεγαλύτερου iPad Air καθώς και του πολυσυζητημένου iPad Pro με OLED οθόνη.

Επιπλέον, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει μια ανανεωμένη έκδοση του MacBook Air με το νέο επεξεργαστή M3 της Apple που μόλις έκανε ντεμπούτο στο ανανεωμένο MacBook Pro 14 ιντσών καθώς και στους νέους iMac

Το νέο iPad Air θα διαθέτει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οθόνη 12,9 ιντσών και το οποίο θα προστεθεί στο υπάρχον μοντέλο των 10,9 ιντσών, φέρνοντας τη σειρά πολύ πιο κοντά στις επιλογές του iPad Pro των 11 και 12,9 ιντσών. Ο Gurman δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, αναφέροντας απλώς ότι οι συσκευές θα κυκλοφορήσουν «στις αρχές του 2024» -πιθανόν μέσα στο Μάρτιο- προσθέτοντας ότι η Apple ελπίζει να αναπτερώσει τις πωλήσεις και των δύο σειρών.

Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει επίσης μια νέα έκδοση του Apple Pencil, αναφέρει ο Gurman. Το νέο Pencil θα αποτελέσει την τρίτη γενιά της βασικής συσκευής Pencil, οπότε θα ήταν πιθανότατα παρόμοιο με αυτό που κυκλοφόρησε η εταιρεία πριν από πέντε χρόνια. Πιο πρόσφατα, η Apple ανανέωσε τη σειρά Pencil με το πιο οικονομικό - αλλά μη συμβατό με το φθηνότερο iPad της - Apple Pencil με USB-C. Αναμένεται επίσης ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει νέα πληκτρολόγια iPad Magic Keyboard.

Ο Gurman έχει πει στο παρελθόν ότι το νέο iPad Pro που αναμένεται το 2024 θα αντιπροσωπεύει τον πρώτο σημαντικό ανασχεδιασμό για το tablet από το 2018, τη χρονιά που η Apple παρουσίασε τη νέα επίπεδη σχεδίαση που τελικά έφτασε στο 10ης γενιάς iPad του περασμένου έτους.

Φέτος, η εταιρεία κυκλοφόρησε τη σειρά των iPhone 15 που ανασχεδιάστηκε ελαφρώς με στρογγυλότερες άκρες. Τα μοντέλα Pro έχουν πλευρές από τιτάνιο και λεπτότερα πλαίσια που μίκρυναν τις εξωτερικές διαστάσεις των smartphone αντί να μεγαλώσουν τις οθόνες, και φαίνεται πιθανό τα νέα iPad να υιοθετήσουν τουλάχιστον ορισμένα από τα ίδια σχεδιαστικά στοιχεία. Επίσης η εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο σύστημα mixed reality, το Apple Vision Pro.

  • Like 1