Σημαντική ανανέωση δε δέχονται μόνο τα MacBook Air και Mac mini, αλλά και το iPad Pro, με την Apple να ανακοινώνει τη σημαντικότερη αναβάθμιση του υβριδικού της συστήματος.

Κατά την παρουσίαση, ο CEO της εταιρείας, Tim Cook, ανέφερε ότι οι πωλήσεις iPad τον τελευταίο χρόνο έχουν ξεπεράσει τις πωλήσεις φορητών υπολογιστών όλων των κατασκευαστών PC. 

Με καμπύλες γωνίες και πάχος 5.9 χιλιοστών, η οθόνη του iPad Pro μεγαλώνει από τις 10.5 στις 11 ίντσες, έχοντας ανάλυση Full HD+ ενώ αμετάβλητες είναι οι 12.9 ίντσες του μεγαλύτερου μοντέλου έχοντας όμως στο σύνολο μικρότερες διαστάσεις. Όπως αναμενόταν, το home πλήκτρο φεύγει από το εμπρόσθιο μέρος και κάτω από την οθόνη, με το ξεκλείδωμα της συσκευής να αναλαμβάνει το Face ID, το ίδιο σύστημα αναγνώρισης προσώπου που γνωρίσαμε στο iPhone X. Με την αφαίρεση του πλήκτρου home, η Apple υιοθετεί στο νέο iPad Pro και τα gestures του iPhone X/Xs για εύκολη μετάβαση στην αρχική οθόνη αλλά και τη μετάβαση μεταξύ εφαρμογών. 

iPad-Pro_11-inch-12inch_10302018.jpg.c3e276883f4c1d5182833be9981d84ca.jpg

Στον τομέα των επιδόσεων, η Apple προχώρησε σε εντυπωσιακές ανακοινώσεις για το A12X Bionic chipset που βρίσκεται στο εσωτερικό του iPad Pro το οποίο διαθέτει 8πύρηνο επεξεργαστή και 7πύρηνη GPU. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το νέο iPad είναι σύμφωνα με την εταιρεία κατά 35% πιο γρήγορο σε εργασίες single core καθώς και έως 90% πιο γρήγορο σε multi-core εργασίες. Ειδικά για τις επιδόσεις στα γραφικά, η Apple ανέφερε ότι αυτές είναι ισάξιες με αυτές ενός Xbox One S «σε ένα πολύ μικρότερο όμως σχήμα» ενώ «τα νέα iPad Pro είναι πιο γρήγορα από το 92% όλων των φορητών υπολογιστών που έχουν πουληθεί τους τελευταίους 12 μήνες».

Έκπληξη υπάρχει στο κάτω μέρος όπου τη θέση της κλασσικής Lightning θύρας, παίρνει μια θύρα USB-C προκειμένου το iPad Pro να μπορεί να συνδεθεί με όλες τις σύγχρονες οθόνες αλλά και μια σειρά μοντέρνων περιφερειακών. Με ένα ειδικό καλώδιο, ο χρήστης μπορεί να συνδέσει το iPad με το iPhone προκειμένου να φορτίσει το τελευταίο χρησιμοποιώντας τη μπαταρία του tablet. 

Ξεχωριστά διατίθεται και το νέο Apple Pencil που φορτίζεται πλέον πιο ορθόδοξα, τοποθετώντας το μαγνητικά στη μία πλευρά του iPad, και με τη φόρτιση να ξεκινά άμεσα. Με διάφορα tap στην επιφάνειά του, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιεί διάφορες λειτουργίες ανάλογα με τη σχεδιαστική εφαρμογή που τρέχει κάθε φορά. Ανανέωση υπάρχει και στο πληκτρολόγιο που μετατρέπει το iPad Pro σε φορητό υπολογιστή, το οποίο διαθέτει δυνατότητα τοποθέτησης της οθόνης σε δύο θέσεις.

iPad-Pro_Smart-keyboard-Apple-Pencil_10302018.jpg.e3ec2a7bb16c1ad83ed8952a4f3ab457.jpg

Η τιμή του μοντέλου των 11 ιντσών ξεκινά από τα $799 ενώ του μοντέλου των 12,9 ιντσών από τα $999. Και τα δύο μοντέλα θα κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά στις 7 Νοεμβρίου.

  • Like 3